USD 39.62 39.95
  • USD 39.62 39.95
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

На Волинь насувається грип?

12 Лютого 2009 17:26
На Волині спостерігається постійне підвищення захворюваності населення на грип. В області щеплені понад 2 тисячі осіб. Про це під час колегії управління охорони здоров’я ОДА розповіла головний державний санітарний лікар Волинської області Наталія Янко, – 12 лютого інформує репортер «Волинських Новин».
 
Наразі на Волині нема епідеміологічного порогу грипу (75,5). Проте щодня все більше і більше людей заражаються цією недугою. На сьогодні цей показник становить 48,4, – розповіла Наталія Янко.
 
Найбільше зростання інфекції спостерігається у Луцькому, Володимир-Волинському, Камінь-Каширському та Ратнівському районах області, – проінформувала фахівець. Загалом же на Волині щеплені проти грипу 2 тисячі осіб. «Важко людей переконати щепитися», – зауважила медик.
 
Говорячи про щеплення не тільки проти грипу, а й проти інших захворювань, пані Янко розповіла, що «медики програли інформаційну кампанію» і «журналісти часто роблять непрофесійні, але категоричні висновки» щодо проведення імунізації населення.
 
Довідково:
Щорічно на грип хворіють майже 16 мільйонів українців, третина випадків закінчуються ускладненнями. Цього року ситуація обіцяє бути ще гіршою. Українців атакують три штами вірусів. Причому, один із них – австралійський «Брісбен» – прийде на нашу територію вперше. Медики застерігають: в українців немає ніякого імунітету проти нього.
Прогноз грипу на 2008-2009 роки, за даними Всесвітньої Організації Охорони здоров’я, такий – у зимовий сезон на території більшості країн очікуються розповсюдження наступних штамів грипу:  • an A/Brisbane/59/2007 (H1N1)-like virus; • an A/Brisbane/10/2007 (H3N2)-like virus; • a B/Florida/4/2006-like virus. 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus