USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

На Волині – перший в Україні чемпіонат косарів

14 Серпня 2009 16:51
У волинському райцентрі Любешів учора, 13 серпня, відбувся перший в Україні турнір з ручного сінокосіння низинних боліт «Українська косовиця – 2009». Про це повідомляють «Волинські Новини».
У турнірі взяли участь понад 100 осіб – як косарів, так і тих, хто прийшов підтримати «Українську косовицю». На думку учасників турніру, проведення цього заходу стало важливою подією для розвитку природно-заповідного фонду на Волині зокрема і по всій країні в цілому.
Говорячи про важливість «Української косовиці-2009», Василь Толкачов, менеджер проекту Програми розвитку ООН та Глобального Екологічного Фонду «Зміцнення управління та фінансової стійкості національної системи природоохоронних територій в Україні» сказав: «Національний Природний Парк «Прип’ять-Стохід» (де відбувався турнір, – «ВН») є однією з пілотних територій нашого проекту. Такими нестандартними методами, як турнір з сінокосіння, ми заохочуємо місцеву громадськість до ефективної взаємодії з парком, адже одним із завдань проекту є стимулювання створення таких громадсько-приватних партнерств задля кращого розвитку та збереження природно-заповідних територій».
Основна мета турніру – відновлення низинних боліт як ареалів мешкання рідкісних птахів, що занесені до Червоної книги України: чорного лелеки та прудкої очеретянки. Крім того, турнір дає можливість привернути увагу широкого загалу до проблем збереження біорізноманіття та розвитку природоохоронних територій в Україні, - повідомляє ЗІК.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 14 Серпня 2009 17:30
А Шиба там коситиме?
Аlex Показати IP 17 Серпня 2009 07:53
Шиба - чемпіон Волині і був нагороджений стіжком сіна (:

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus