USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Волині – проблеми з надходженням податків до держбюджету

21 Листопада 2008 19:14
Волинь займає одне з останніх місць в Україні за надходженнями податків до державного бюджету у 2008 році. Про це під час засідання Громадської ради при Державній податковій адміністрації у Волинській області розповіла перший заступник голови ДПА на Волині Мирослава Конечна, – інформує 21 листопада репортер «Волинських Новин».
За словами пані Конечної, якщо по виконанню призначень до місцевих бюджетів Волинь посідає четверте місце у державі, то по виконанню призначень держбюджету – одне з останніх. Основна причина – проблемна ситуація навколо податку на додану вартість у області, спричинена припиненням обігу податкових векселів. Як стверджує Мирослава Конечна, Мінфін, плануючи показники для Волині, виходив із даних 2007 року і темпів росту виробництва, вищих, ніж в цілому по Україні. Цього року ситуація є іншою – ріст виробництва у області за результатами 10 місяців є лише 1,6%. І цілком можливо, що темп виробництва за показниками року буде від’ємним. А раніше передбачалося, що ріст виробництва на Волині цього року становитиме 40 відсотків.
Як вважає перший заступник голови ДПА у Волинській області, за підсумками року недовиконання показників до загального фонду держбюджету по податках складе понад 200 мільйонів гривень.
Пані Конечна розповіла, що надходження від акцизного збору становить лише 67% плану, оскільки робота Луцького спиртогорілчаного комбінату в цьому році була неритмічною.
За словами голови Громадської ради Володимира Гунчика, відміна вексельних розрахунків створило певну напруженість у відносинах між промисловцями та підприємцями і державними структурами.  За словами пана Гунчика, варто провести на рівні облдержадміністрації нараду щодо прогнозних показників промисловості на 2009 рік за участі зацікавлених сторін і звернутися з цього приводу до центральних органів влади.
Голова правління Волинського обласного об’єднання організацій роботодавців Володимир Цибульський розповів, що якби Верховна Рада працювала, то планові показники на цей рік для області були би переглянуті. За словами пана Цибульського, волинські податківці працюють професійніше, ніж їх колеги з деяких областей. Володимир Цибульський також зазначив, що ідею поновлення обігу податкових векселів підтримує голова Державної податкової адміністрації України Сергій Буряк.
За словами пана Гунчика, якщо у Волинській області належно не працює малий та середній бізнес, то стан надходжень податків залежить від розміщення виробничих потужностей великими компаніями. Як приклад, Володимир Гунчик навів факт перенесення частини виробництва «Луцького автомобільного заводу» до Черкас, що дало падіння обсягу податкових відрахувань у області. Володимир Гунчик вважає, що малі та середні підприємства Волині не завжди добросовісно ставляться до своїх обов’язків зі сплати податків.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus