USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

На Волині – ще один квартальний комітет

29 Жовтня 2013 08:00
Ківерці підхоплюють практику самоорганізації населення: у місті створено перший квартальний комітет. Про це повідомили у прес-службі Асоціації підтримки та розвитку ОСББ та ОСН.

Створення квартальних комітетів у Волинській області почалось зовсім нещодавно, однак цей процес чимдуж набирає обертів. Так, близько місяця тому квартальні комітети було створено у містах Луцьк та Рожище, а слідом практику створення такої форми самоорганізації населення підхопило місто Ківерці. 25 жовтня 2013 року Ківерцівська міська рада дала дозвіл на створення квартального комітету «Приозерний». Квартальний комітет діятиме на території вулиць Дружби, Наливайка, Пархоменка, а також вулиць Молодіжна та Промислова.
ЧИТАТИ ЩЕ: У ЛУЦЬКУ ЗНЯЛИ РЕКЛАМНИЙ РОЛИК О ОСББ. ВІДЕО
Мешканці вказаної території міста Ківерці вирішили об’єднатись у ОСН для покращення благоустрою на території, де вони проживають, визначати першочергові локальні проблеми, доносити їх до міської влади та контролювати вирішення актуальних питань. Таким чином, Ківерці яскраво демонструють прогресивне бачення мешканців відносно того як мають розвиватись громади і території, де вони проживають.

Інформаційну та методичну підтримку створення квартального комітету «Приозерний» надавав Ресурсний центр для ОСН у місті Луцьку, який продовжуватиме консультаційний супровід новоствореного ОСНу. Спеціалісти Ресурсного центру кажуть, що охоче надаватимуть експертну підтримку при створенні та організації діяльності ОСН у Луцьку та інших населених пунктах Волинської області.

Як йдеться у повідомленні, переваги від створення ОСН – колосальні: вони мають право замовляти та контролювати комунальні роботи, що проводяться на території (вивіз сміття, прибирання снігу, освітлення тощо), представляти разом з депутатами інтереси жителів у міській раді, вносити в установленому порядку пропозиції та поправки до проектів міських програм, здійснювати контроль за якістю житлово-комунальних послуг і навіть контролювати якість проведення ремонту в будинках, що відносяться до ОСНу. Крім того, міська рада може делегувати ОСНу певні свої повноваження.
Графік роботи Ресурсного центру: понеділок, субота 09:00-14:00, вівторок-п’ятниця із 09:00-17:00; телефон для довідок: (0332) 78-59-52. Адреса: м. Луцьк, вул. Глушець 49.
ЧИТАТИ ЩЕ: У РАЙЦЕНТРІ ВОЛИНІ «РОЗПУСТИЛИ» ЖЕКИ
Довідка. Ресурсний центр для ОСН у Луцьку, був створений в межах проекту Асоціації підтримки та розвитку ОСББ та ОСН «Створення умов для нового якісного рівня діяльності ОСН у м. Луцьку», що реалізується при фінансовій підтримці Міжнародного фонду «Відродження» та інформаційній підтримці Всеукраїнської асоціації сприяння самоорганізації населення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus