USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Волині алкоголіками стають із 12 років

3 Жовтня 2008 14:21
За словами завідувачки наркологічного відділення № 1 ВОНД Людмили Пащук, «на Волині серед 28 пацієнтів наркодиспансеру у віці 25-48 років, 50% – молодь 23-25 років». Також перебувають на лікуванні з діагнозом «алкозалежность» діти 12-13 літв. Про це вона розповіла під час прес-конференції на тему «Наркоманія, підлітковий акоголізм, отруєння грибами», – інформує 3 жовтня репортер «Волинських Новин».
Причиною батьківської тривоги щодо схильності дитини до алкоголю може стати вживання підлітком спиртного хоча б раз у місяць, – розповіла пані Пащук. А особливо занепокоєння, за її словами, має стосуватися вживання слабоалкоголок та пива.Також батьки повинні звертати увагу на психічний стан своїх дітей та зміни у поведінці. Як розповіла медик, на Волині спостерігається «помолодшання» віку хворих на цю невиліковну недугу. Так, наприклад, трапляються випадки алкозалежності та отруєння алкоголем у дітей 12-13 років.
Довідково:
Під час проведеної у Луцьку 1-2 жовтня третьої міжнародної соціально-педагогічної конференції «Соціально-педагогічні аспекти сприяння здоров’ю учнівської та студентської молоді» розглянуті сучасні тенденції споживання алкоголю на Волині. Зокрема за останні 5 років в області спостерігаєтся збільшення майже на 45% динамки алкогольної залежності та психозів серед населення і значне «помолодшання» алкоголіків. Зі слів головного лікаря обласного наркодиспансера Миколи Дацюка, на Волині є близько 12 тисяч алкозалежних громадян.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонімка Показати IP 4 Жовтня 2008 09:33
Пройдіть ввечері по місту Половина дітей гуляє з пляшками пива
Люцифер Показати IP 5 Жовтня 2008 22:03
Кожен алкоголік був у дитинстві молокососом.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus