USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Волині батьки погрожують не пустити дітей до школи

20 Вересня 2012 17:53
Не пустити дітей до школи погрожують батьки ратнівських школярів, якщо програма «Шкільний автобус» не розповсюдиться і на їхній навчальний заклад.

Про це повідомляє газета «Волинь-нова».

Скаргу районним владцям відправили обурені мешканці села Березники, діти яких змушені йти до найближчої школи 5 кілометрів. «Якщо питання підвозу до 25 вересня не буде вирішене, наші діти не підуть до школи», ‒ попереджають селяни.

Найближча школа знаходиться у селі Самари-Оріхові. Всього тут навчається 207 учнів, серед яких 34 ‒ із села Березники. Директор навчального закладу Євдокія Халамай так коментує ситуацію: «Якби ми мали свій шкільний автобус, то навчання було б на 9 ранку, діти хоч би виспалися. Бо рейсовий автобус «Ратне ‒ Березники», який вранці підвозить школярів, приходить у 7.30, а навчання розпочинається о 8.30. Назад учнів відвозить інший рейсовий автобус «Камінь-Каширський ‒ Ратне», але буває, що він ламається, тоді дітям доводиться додому йти пішки, а дехто їде велосипедом».

«Дорога у село Березники проходить то полем, то лісом. На відкритій частині траси ніде сховатися від негоди чи машини, яка може «летіти» з шаленою швидкістю. Жодних умов для пішоходів, тим більше попереджувальних дорожніх знаків про те, що тут можуть ходити діти немає. Відразу за селом ‒ кордон з Білоруссю. Тож, батьки мають багато підстав для тривоги за дітей, які ходять пішки на навчання», ‒ йдеться у статті.

До рейсових автобусів мешканці Березників ставляться з недовірою. За словами Людмили Октисюк, матері трьох школярів, по суботах дітей на навчання зовсім не возять, а у будні в негоду рейсовики їздять, як їм заманеться. Жінка скаржиться, що діти часто хворіють, тож, після того, як пішки приходять зі школи з важкими наплічниками, зовсім не мають сили. А до найближчої лікарні ‒ 40 кілометрів, аптека також далеко.

Голова селищної ради в селі Самари-Оріхові Василь Трофимук розуміє недовіру селян, бо минулого року два приватних підприємці, які здійснюють рейсові перевезення селян, посварилися між собою за маршрути. У результаті цього, як стверджує голова сільради, понад місяць, а за словами батьків села Березники ‒ півроку, дітей до школи не возили, і вони долали відстань 5 кілометрів пішки. Нині голова запевняє, що перевізники, які отримують доплату від сільради за перевезення школярів, працюватимуть справно.

Районний відділ освіти все ж запропонував надати автобус для школярів. Однак, транспорт мав уже понад 20 років експлуатації. І через це було складно знайти водія з потрібною категорією, а коли все-таки знайшли, той відмовився їздити «на такому старезному автобусі». Тому голова сільради змушений був відмовитися від виділеної машини.

Проте начальник райвідділу освіти Валентин Андросюк не розуміє позиції голови сільради. Стверджує, що автобус, від якого відмовилися у Самарах-Оріхових, справно возить учнів у село Річиця, де навчається 250 дітей.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Неля Показати IP 21 Вересня 2012 11:36
Автобуса не буде, гроші підуть на обрізку омели з дерев
Ольга Показати IP 21 Вересня 2012 15:23
А кому потрібні наші діти, а тим більше на Поліссі.Вихід один купуйте машини і возіть самі. Це нікого не хвилює.Невже ви не зрозуміли, що зараз державі українці не потрібні, ми потрібні тільки самі собі. І виживаємо самі,не маєш грошей подихай, аде їх взяти простому люду, коли роботи нема.Ото думай.Зато в них все є. І їх дітки на Поліссі жити не будуть а на Гаваях, і літають на позолочених літках.Йдіть справно і голосуйте за тих, хто покращив життя вже сьогодні.Вибори на носі.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus