USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

На Волині без газу страждають понад 400 сіл

19 Жовтня 2013 20:03
Волинські села з острахом чекають холодів. Бо на порозі зими опинилися без скрапленого палива в балонах. Без нього страждають понад 70 тисяч мешканців північних районів, де газопроводів нема взагалі.

Газ у хаті неабияк полегшував життя багатодітній родині Світачів. Бо і вчасно їсти приготувати, і покупати малечу, і випрати речі було легко та зручно. Тепер же людям доведеться повертатись до старих і неефективних пічок, - повідомляє ICTV.
ЧИТАТИ ЩЕ: ПОКИ «ВОЛИНЬГАЗ» РОЗБИРАЄТЬСЯ З «УКРНАФТОЮ», ВОЛИНЯНИ - БЕЗ ГАЗУ
Не дочекавшись вкрай потрібних балонів, селяни екстрено кинулися заготовляти дрова. Найважче стареньким: вони змушені за мізерні пенсії і деревину на зиму купувати, і наймати когось, аби нарубав дров. Самим не під силу, тому витрачають останні копійки.

Деякі господарі купують електроплити, але це теж не полегшує життя. Бо в селах часто трапляються перепади напруги, а то й взагалі світла нема.

Газовики виправдовуються: підвели несумлінні постачальники - полтавський завод-виробник зупинився на ремонт.

«У вересні відбувся аукціон по скрапленому газу, на якому ми придбали частину газу. Але нам його не поставили від заводів-виробників», - каже начальник обласного газонаповнювального пункту ПАТ «Волиньгаз» Ігор Козачок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: НА ВОЛИНІ НЕ ДОВОЗЯТЬ СКРАПЛЕНИЙ ГАЗ: ЛЮДИ Б’ЮТЬ НА СПОЛОХ

Про нестачу палива волинські газовики повідомили уряд. Сподіваються: за 10 днів завод запрацює, тож постачання відновлять.

Цього неабияк чекають понад 400 сіл. Бо що ближче зима, то важче людям обходитися без палива в балонах.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Корінний лучанин Показати IP 19 Жовтня 2013 20:48
Я дивуюсь та не розумію, НУ НЕВЖЕ ТАК ВАЖКО НАЛАГОДИТИ ПОСТАВКУ ГАЗУ В БАЛОНАХ ДЛЯ ЛЮДЕЙ! ВОЛИНЬГАЗ НЕДОПРАЦЬОВУЄ ЯВНО!Мені розповідали знайомі заробітчани з ІТАЛІЇ, що там дуже поширене використання газу в балонах, які розвозять РЕГУЛЯРНО без зривів. В деяких районах газпроводів нема і їх буде через СЕЙСМОНЕБЕЗПЕЧНІСТЬ території. Але ж про людей ДБАЮТЬ!!! А тут читаєш ЦІ ТРИЛЛЕРИ про газ і матюкатись хочеться!!! Чому дбають про людей а нас ні !!!
Сергій Осійчук Показати IP 20 Жовтня 2013 19:15
Треба позбавити Нафтогаз монополії на продаж скрапленого газу населенню і проблема із забезпеченням клієнтів зникне. Питання тільки в тому, що Нафтогаз продає скраплений газ для населення по ціні дешевшій ніж на автозаправках. А це вже політика і страх піднімати ціну до виборів 2015 року.
Корынний лучанин до Сергій Осійчук Показати IP 21 Жовтня 2013 08:14
Та мать їх туди, з їхньоою монополією! Нехай поставляють газ людям, про ціну домовляться! ЛЮДИ Ж ЗАЛИШАТЬСЯ БЕЗ ГАЗУ!!! ЩО ЗА ІДІОТИЗМ ТАКИЙ?!!!В який час живемо?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus