USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

На Волині безробітними опікуватимуться пенсіонери

25 Вересня 2009 13:09
Директор волинського обласного центру зайнятості Раїса Кучмук про старт нової програми «Наставник – стажер». В її рамках працюючі пенсіонери Волині навчатимуть безробітних професійних навичок. Про це 25 вересня йшлося під час прес-конференції в обласному центрі зайнятості, – інформує репортер «Волинських Новин».
Оскільки проект розпочався зовсім нещодавно, за словами пані Кучмук, сформовано лише 10 пар у форматі «наставник-стажер». Хоча із 20 тисяч волинських працюючих пенсіонерів лише 296 можуть стати професійними наставниками для безробітних. Такі пари формуються у індивідуальному порядку. Також відсутні і певні часові рамки для співпраці працюючого пенсіонера і особи без роботи.
Стажування відбувається за рахунок роботодавця. Зокрема, на Ковельщині для безробітного наставником є механізатор із 20-річним стажем роботи. У Володимир-Волинську волинянка навчається у швачки, яка працює із 1969 року, а в Іваничах у 58-річного головного бухгалтера стажується безробітний. У Турійському районі у такого форматі стажується оператор ЕОМ.
Аби налагодити таку співпрацю, працівники обласного центру зайнятості поспілкувалися із роботодавцями, котрі мають у своєму штаті працюючих пенсіонерів, а уже потім пропонували подібну послугу безробітнім. Також відбір відбувався за територіальним принципом.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus