USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

На Волині будують два сміттєзвалища. Але коштів – обмаль

17 Лютого 2009 12:36
Під час наради у заступника голови Волинської ОДА Василя Дмитрука обговорювали перспективи будівництва полігону твердих побутових відходів поблизу Ківерець і другої черги полігону ТПВ поблизу Володимира-Волинського. Про це 17 лютого повідомляє репортер «Волинських Новин».
За словами заступника начальника головного управління містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства Олександра Волійка, полігон ТПВ будують на території Сокиричівської сільради Ківерцівського району з липня 2008-го. Сміттєзвалище здатне приймати 77 тисяч кубічних метрів відходів за рік.
Потреба будівництва другої черги полігону у Володимирі-Волинському виникла через заповненість старого. Нова черга здатна приймати 93 тисячі кубічних метрів сміття за рік.
За словами представника підрядника, на ківерцівському полігоні вже осушили необхідну територію. Будівельники готові провести дренажну систему і встановити плівку.  Великого обсягу робіт вимагає спорудження господарської зони. Загалом на завершення об’єкта потрібно до 900 тисяч гривень. Підрядники готові завершити будівництво полігону за 5-6 місяців. Проте – лише за умови нормального фінансування.
За словами заступника голови Ківерцівської РДА Олександра Семеновича, тих коштів, які зараз наявні, не достатньо. Однак уже на недобудоване сміттєзвалище почали звозити побутові відходи жителі району, що становить проблему. Діюче ж сміттєзвалище переповнене.
Щодо володимир-волинського полігону, то підрядники кошти освоїли. Хоча їх не вистачає. За словами пана Волійка, з обласного фонду охорони навколишнього середовища в середньому на кілька об’єктів припадає по 150 тисяч гривень, що є фактично мізером.
Заступник голови волинської ОДА Василь Дмитрук зазначив, що потрібно вести постійний моніторинг ситуації з будівництвом полігонів твердих побутових відходів. За словами пана Дмитрука, по наслідках роботи бюджету за півроку, можливо, вирішиться питання з фінансуванням. 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus