USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Волині для ремонту гуртожитку потрібно 150 тисяч гривень

11 Вересня 2009 17:30
До керманича голови Волиньради Анатолія Грицюка надійшло звернення із проханням сприяти у вирішенні питання щодо забезпечення учнів ПТУ № 22 селища міського типу Лукова місцями для проживання у гуртожитку. Аби вирішити цю проблему, необхідно 150 тисяч гривень. Про це йшлося 11 вересня під час засідання постійної комісії Волиньради з питань освіти і науки, – інформує репортер «Волинських Новин».
 
На сьогодні загальний контингент учнів училища становить 311 осіб, а функціонує лише гуртожиток № 1 потужністю 70 місць, у якому, в порушення санітарно-гігієнічних норм, проживає 99 учнів. Сьогодні 87 учнів самотужки щоденно доїжджають до селища Луків на навчання із середньою відстанню 30 кілометрів, що додає негативу в організації навчального процесу, вимагає додаткових фінансових витрат батьків та в цілому негативно позначається на здоров’ї дітей. Таким чином, додаткова потреба в місцях у гуртожитках становить понад 100 місць.
 
У регіональній програмі підготовки кваліфікованих виробничих кадрів на 2008-2012 роки було передбачено виділення коштів на реконструкцію цього гуртожитку із обласного бюджету на 2010 рік у сумі 150 тисяч гривень. У 2007 році училище провело повну реконструкцію покрівлі із використанням сучасних технологій, на що із державного бюджету використали 140 тисяч гривень. Із метою введення приміщення гуртожитку в експлуатацію треба відновити тепломережу, замінити віконні блоки та провести внутрішні ремонтні роботи, на що необхідно залучити 300 тисяч гривень. Внутрішні роботи училище зобов’язується виконати власними силами із залучення коштів спеціального фонду державної «казни». Відкриття фактично нового гуртожитку зніме соціальну напругу, яка виникла через брак житла, та відкриє нові перспективи для розвитку училища.
 
У підсумку гуртожитку необхідно виділити 150 тисяч гривень із обласного бюджету для відновлення опалення та заміни віконних блоків. Члени постійної комісії Волиньради з питань освіти і науки постановили, аби бюджетна комісія прислухалася до їхньої думки і вирішила цю проблему, щоб понад сто дітей не мусили доїжджати до місця навчання чи поневірятися по квартирах.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus