USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

На Волині допоможуть дітям із ДЦП

15 Вересня 2009 12:15
 
Громадська неприбуткова організація «Мелодія життя» опікуватиметься створенням інтегрованих оздоровчих таборів для дітей, хворих на ДЦП, та їхніх батьків на території Волинської області. Очікується, що табори постануть завдяки реконструкції пострадянських занедбаних комплексів. Про 15 вересня йшлося під час робочої зустрічі заступника голови облдержадміністрації Василя Байцима з представниками громадської організації «Мелодія життя», – інформує репортер «Волинські Новин».
 
Планується, що на Волині такі табори з’являться на теренах Турійського та Ратнівського районів. Джерелом коштів для появи оздоровчих центрів стануть гроші приватних спонсорів, закордонних фундацій та співпраця з Республікою Польща в межах програми європартнерства.
 
Основними напрямками оздоровлення в таких таборах стане надання фізіотерапевтичних процедур, організація іпотерапії та апітерапії, спілкування з психологами. Адже представники «Мелодії життя» прагнуть, аби діти з ДЦП не були ізольовані від суспільства, котре їх оточує, а адаптувати їх до суспільного життя.
 
Керівниками цієї громадської організації є регіональний представник Дмитро Водолазський, голова правління Тетяна Левандовська та директор з технічних питань Орест Кунинець. Планується у майбутньому сформувати і спеціальний волонтерський рух із цієї проблематики.
 
У громадської організації «Мелодія життя» уже є досвід роботи з такими дітьми. Так, за період 2006-2008 років їхні спеціалісти брали участь по відбору та впровадженню 25 соціальних мікропроектів на теренах міста Львова та Львівської області. Також інтеграційні табори будуть на Закарпатті. Таким чином, можливо здійснювати і ротацію дітей з різних регіонів не лише Західної України, але й усієї території нашої держави.
 
Довідково:
 
За словами заступника волинського губернатора Василя Байцима на Волині нараховується 604 дитини, хворі на ДЦП. Загалом в Україні налічується приблизно 20-ти тисяч дітей з ДЦП, що займає друге місце після затримки психічного розвитку
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus