USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

На Волині досі скрутна ситуація щодо заборгованості із зарплат

1 Червня 2009 09:49

У Волинській області досі існують значні суми боргів з виплати заробітної плати – приблизно півтора десятка мільйонів гривень. Про це під час наради у першого заступника голова волинської ОДА Віталія Заремби проінформувала заступник начальника головного управління праці, соціальних питань та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи Ольга Ніколайчук, – 1 червня інформує репортер «Волинських Новин».
За словами пані Ніколайчук, загальна сума заборгованості в області, за оперативними даними, становить 14,2 мільйона гривень. Цей показник зменшився за місяць на 6,1 мільйона гривень.
Найбільше боргів мають економічно активні підприємства недержавної форми власності. Зменшення боргу, порівняно із початком місяця, відбулося в основному за рахунок держпідприємств та комунальних підприємств.
Ольга Ніколайчук стверджує, що засобів прямого впливу на підприємства недержавної форми власності немає. Проте було проведено низку перевірок, під час яких встановлені порушення. Так, з 14 мільйонів гривень, які отримало ТзОВ ВКФ «Луцьккондитер», лише 9% витрачено на зарплату. Тривалий час несвоєчасно виплачується заробітна плата на ВАТ «Луцький картонно-руберойдовий комбінат», ТзОВ ВКФ «Луцьккондитер», ТзОВ «Луцький завод будівельних конструкцій».
Посадовець розповіла, що, за оперативними даними, заборгована заробітна плата за березень працівникам Луцького підприємства електротранспорту повністю виплачена за рахунок надходження додаткової субвенції та власних доходів. «Підприємством разом із органами місцевої виконавчої влади вживаються заходи щодо оптимізації структури управління та зменшення витрат», – стверджує пані Ніколайчук.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонімище Показати IP 1 Червня 2009 09:59
"що засобів прямого впливу на підприємства недержавної форми власності немає" - БАРДАК, просто нема слів

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus