USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Волині готують до друку книги про Голодомор

22 Жовтня 2008 18:55
Під час засідання Координаційної ради з підготовки та проведення у Волинській області заходів у зв’язку з 75-ми роковинами Голодомору 1932-1933 років в Україні обговорювали проблеми видання книги «Волинь пам’ятає. Відлуння на Волині Голодомору 1932-1933 років у радянській Україні». Про це 22 жовтня інформує репортер «Волинських Новин».
Заступник начальника головного управління з питань внутрішньої політики та зв’язків із громадськістю Волинської ОДА Віра Фамуляк запевнила, що кошти на видання книги «Волинь пам’ятає» її управління вже перерахувало. Книгу випустять тиражем 1 тисяча примірників.
Крім того, буде видано книги Леоніда Осауленка «П’ять колосків на граніті» і Григорія Гуртового «Голгофа голоду». Також передбачаються додаткові наклади твору «Прости і помилуй» Миколи Кузьо та «Знімали у тайзі кіно про хліб» авторства Андрія Бондарчука. Всі ці книги увійдуть до загальноукраїнської бібліотеки з тематики Голодомору.
За словами голови правління ВАТ «Волинська обласна друкарня» Дмитра Головенка, наразі є неточності у тексті збірника «Волинь пам’ятає». Над виправленням цих проблем зараз посилено працюють коректори друкарні. Члени Координаційної ради домовилися, що до 3 листопада ця книга повинна вийти у світ.
Як пообіцяв заступник голови Волинської ОДА Святослав Кравчук, ця книга буде у кожній бібліотеці Волині.
Довідково:
У науково-документальному збірнику «Волинь пам’ятає. Відлуння на Волині Голодомору 1932-1933 років у радянській Україні» зібрані документи, які стосуються подій 1932-1933 років. Серед джерел – радянські матеріали, документи, які показують те, як сприймали волиняни Голодомор і як організовували допомогу постраждалим українцям.
В інших розділах вміщено список свідків, які пережили 1932-1933 роки і зараз проживають на Волині, а також їх спогади.
20 жовтня рада редакційно-видавничої групи «Науковий центр історичних студій Волині» ухвалила рекомендувати цю книгу до друку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus