USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

На Волині інформація про діяльність органів влади у справах молоді - неповна

11 Грудня 2008 17:01
Волинська обласна молодіжна громадська організація «Асоціація Молодих Реформаторів (АМоРе)» провела моніторинг доступу до інформації про діяльність органів влади у справах молоді у Волинській області. Про це 11 грудня повыдомляють «Волинськы Новини».
За інформацією Громадський простір, експерти організації проаналізували наявність мінімальної інформації, яка передбачена Постановою Кабінету Міністрів України №3 «Про порядок оприлюднення у мережі Інтернет інформації про діяльність органів виконавчої влади», на офіційних веб-сайтах Волинської обласної державної адміністрації, управління у справах сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації та Луцької міської ради.
Проаналізувавши ці веб-сайти організація встановила чимало позитивних характеристик, однак виявила й відсутність необхідної інформації, яка передбачена відповідною Постановою КМУ.
Зокрема на веб-сайтах обласної державної адміністрації та її управління у справах сім’ї, молоді та спорту відсутня інформація про: функціональні обов’язки працівників управління, перелік запланованих заходів і подій щодо молоді, кошти бюджету, якими оперує управління та на які види витрат витрачаються кошти для підтримки молоді, проекти, що були реалізовані за кошти бюджету та їх результати (детальніше про результати моніторингу - (http://www.studua.org/articles/2008/12/08/1454.html).
Дещо гіршою є ситуація з доступом до інформації про діяльність відділу у справах сім’ї та молоді Луцької міської ради, який має лише окремий розділ на веб-сайті міськради. Так відсутня актуальна та повна інформація про: місцезнаходження, правильні номери телефонів та адреси електронної пошти відділу, працівників відділу, програми, що реалізовує відділ, бюджет, яким оперує відділ, організації, які реалізовують проекти за кошти бюджету та їх результати (детальніше про результати моніторингу (http://www.studua.org/articles/2008/12/08/1456.html).
Оприлюднення даної інформації органами влади необхідне не лише для виконання норм чинного законодавства, це також сприятиме покращенню взаємодовіри та партнерства між владою та громадським організаціями.
ВОМГО «Асоціація Молодих Реформаторів (АМоРе)», провівши відповідний моніторинг, 19 листопада 2008 року внесла свої пропозиції органам влади (начальнику управління у справах сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації пана Зайченку та начальнику відділу у справах сім’ї та молоді Луцької міської ради Ігорю Гузю) щодо покращення доступності інформації про їх діяльність. Організація очікує відповіді та усунення недоліків висвітлення інформації на офіційних веб-сайтах органів влади.
Довідково:
Починаючи з жовтня 2008 року в Україні триває проект «Реалізація та захист права на інформацію про молодіжні програми». Він має на меті сприяння та покращення реалізації права на доступ до інформації про молодіжні програми та їх фінансування на загальнодержавному та місцевих рівнях, навчання та активізацію організацій у реалізації права на інформацію.
У першому етапі проекту молодіжні громадські організації та їхні представники перевіряють «пасивний доступ до інформації молоді»: офіційні веб-сайти (сторінки) управлінь та відділів органів влади у справах молоді щодо відповідності Постанові Кабінету Міністрів №3 «Про порядок оприлюднення у мережі Інтернет інформації про діяльність органів виконавчої влади».
Ця постанова встановлює вимоги до мінімального наповнення веб-сайтів органів влади та їхніх структурних підрозділів. Також постанова зобов’язує органи влади та їх структурні підрозділи публікувати новини про діяльність, оприлюднювати інформацію про програми, які виконуються органом, та їх фінансування, звітність про виконання бюджетів.
Моніторингу підлягають веб-сайти обласних державних адміністрацій, місцевих рад міст обласного значення, районних держадміністрацій, Міністерства у справах сім’ї, молоді і спорту.
До моніторингової групи щодо права на доступ до інформації про діяльність органів влади у справах молоді ввійшли дев’ятнадцять організацій. У Волинській області моніторинг проводить обласна молодіжна громадська організація «Асоціація Молодих Реформаторів (АМоРе)».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Злидень Показати IP 11 Грудня 2008 18:38
Які начальники відповідних структур - така і подача інформації.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus