USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Волині інвестицій «просять» промисловість, дороги та сільське господарство. ФОТО

4 Вересня 2009 15:02
Найбільше інвестицій на Волині потребує промисловість – 220 мільйонів доларів США. Про це під час другого інвестиційного форуму розповів заступник начальника головного управління економіки ОДА Олександр Блащук, – інформує 4 вересня репортер «Волинських Новин».
 
У Луцьку відбувся Другий волинський інвестиційний форум, метою якого є поширення інформації серед потенційних інвесторів. На нього до обласного центру Волині прибули понад 30 делегацій, зокрема іноземних: із Росії, Польщі, Білорусі. Ще перед початком пленарного засідання, учасники форуму мали змогу ознайомитися із найважливішими інноваційними інвестиційними проектами, які були представлені на виставці у приміщенні облради. Участь у ній брали участь два національні університети, обласний центр зайнятості, Північно-західний регіональний центр інноваційного розвитку Держінвестицій України та інші підприємства та установи області.
 
Першим учасників форуму привітав голова Волинської ОДА Микола Романюк, побажавши «плідної роботи, добрих контактів та контрактів». Голова облради Анатолій Грицюк акцентував увагу на привабливості Волинського краю для інвесторів, адже тут родючі грунти, талановиті, працьовиті люди, цікаві туристичні маршрути. «Волинська влада робить все можливе, аби інвестору, який приходить на Волинь, було максимально комфортно», – наголосив він. Також учасники форуму привітали представників Російської Федерації, Республік Білорусь та Польщі.
 
Після привітань учасники форуму перейшли до презентації потенціалу області. Заступник начальника головного управління економіки ОДА Олександр Блащук розповів, що найбільше інвестицій на Волині потребує промислова галузь – 220 мільйонів доларів США, харчова промисловість – 170 мільйонів, машинобудівна – 126 мільйонів.
 
Крім того, для інвестицій відкритий аеропорт у селі Крупа Луцького району, дороги, транспортна інфраструктура. Заступник губернатора Василь Байцим наголосив, що дуже актуальними є інвестиції у сільське господарство. Про туристичний потенціал області присутнім розповів заступник начальника управління культури і туризму ОДА Василь Ворон. У своїй доповіді він звернув увагу на об’єкти, які потребують інвестицій, та які вже успішно їх використовують. Заступник Луцького міського голови Петро Гоцалюк розповів про основні моменти політики, «яку сповідує мерія у галузі інвестицій».
 
Про інвестиційні пропозиції міста Володимира-Волинського розповіла заступник міського голови Лариса Кулікова. Для кращого ознайомлення з інвестицій проектами області учасникам роздали спеціальні довідники-компакт-диски, у яких міститься вся необхідна інформація.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus