USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Волині комплексно підійдуть до енергозбереження у бюджетній сфері?

13 Липня 2009 10:00
Директор комунального підприємства «Волинський регіональний інформаційно-аналітичний центр «Волиньенергософт» Василь Дутко розповів, що його підприємство добре оснащене для проведення енергоаудиту. Про це він проінформував під час засідання постійної комісії Волинської обласної ради з питань паливно-енергетичного комплексу, – повідомляє 12 липня репортер «Волинських Новин».
 
За словами пана Дутка, його підприємство вже провело енергоаудит (енергетичне обстеження – «ВН») п’яти об’єктів обласної комунальної власності. Наразі проводиться енергоаудит Волинської обласної клінічної лікарні, санаторіїв «Пролісок» та «Турія», будинку Волинської обласної ради та приміщення самого «Волиньенергософту». Василь Дутко зазначив, що його підприємство має низку сучасних приладів для проведення таких робіт. Крім того, ведеться підготовка енергоменеджерів.
 
Як переконаний пан Дутко, при комплесному підході можна зменшити витрати на енергоносії у 2-2,5 раза. Зокрема, варто замінювати газ на інші види паливних ресурсів. Так, директор «Волиньенергософту» розповів, що вартість 1 гігакалорії  теплової енергії з відходів деревини менша у 6 разів, ніж у випадку, якби така кількість тепла вироблялася з природного газу. Крім того, варто утеплювати приміщення.
 
Василь Дутко зазначив, що «Волиньенергософт» розробив програму щодо енергозбереження у приміщеннях комунальної власності. Так, усі об’єкти пропонують поділити на 6 груп залежно від їхніх площі та об’єму. Спеціалісти «Волиньенергософту» вважають за доцільне у першу чергу впровадити енергоощадні заходи у 44 об’єктах комунальної власності протягом 2009-2010 років. Як вважає пан Дутко, це дозволить зекономити 29 мільйонів гривень. При цьому затрачені кошти окупляться за кілька років.
 
Василь Дутко розповів, що розробляється і програма реконструкції теплокомунальної енергетики області. Її реалізація має дати ще більший економічний ефект.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus