USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

На Волині лікуватися і вчитися стало дорожче, - статистика

27 Лютого 2013 14:28
Виробництво промислової продукції зростає, як і ростуть ціни у сфері охорони здоров’я та освіти.

Про це повідомили у головному управлінні статистики.

Так, виробництво промислової продукції в області зросло на 2,9% у січні 2013 у порівнянні з минулим роком.

Зокрема, на Волині збільшився видобуток вугілля, активізувалось машинобудування, харчова та легкова промисловість. Водночас обсяги виробництва гумових і пластмасових виробів та іншої неметалевої мінеральної продукції знизились.

Так, у області виробили більше м’яса, молока і яєць. Аграрні підприємства продали на 23,3% більше власно виробленої продукції, ніж торік. В той час середні ціни на аграрну продукцію проти січня 2012 року знизились на 1,7%.

Дешевше

Ціни на продукти харчування та безалкогольні напої знизились на 0,2%. Зокрема серед продуктів харчування найбільше подешевшали цукор, сало, яловичина та телятина, свинина на 3,1–1,1%. Подешевшав також і міжміський телефоний зв’язок - на 1,3%.

Дорожче

У сфері охорони здоров’я на Волині подорожчали стоматологічні послуги, послуги санаторно-курортних установ, амбулаторні послуги та фармацевтична продукція - на 0,9–0,2%. Серед послуг освіти зросла плата за навчання у середніх навчальних закладах на 5,4%. З продуктів харчування подорожчали овочі на 4,1%, а також сметана, вершкове масло, молоко, сир і м’який сир. Алкогольні напої та тютюнові вироби в загальному подорожчали на 0,5%.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus