USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

На Волині лісівники виявляють пожежі через відеоспостереження

18 Вересня 2009 12:19


Про роботу державних підприємств лісового господарства в переддень свята розповів начальник Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства Богдан Колісник. Він акцентував увагу і на здобутках, і на проблемних питаннях, а ще відповів на запитання журналістів. Про це повідомляють «Волинські Новини».
 
«Надзвичайно важливу роль у роботі лісівників займає лісозаготівля та переробка деревини. Саме ця діяльність дає можливість всій галузі зберігати високі темпи розвитку, не зважаючи навіть на світову економічну і фінансову кризу», – сказав пан Колісник.
 
За 8 місяців цього року лісівники заготовили 355 тисяч кубометрів деревини. Досягнули планового виходу цінних сортиментів та сортиментів вищих сортів, зокрема фансировини дубової, рядової, виходу пиловників. Переробили 192 тисячі кубометрів деревини і випусти продукції на суму 32,2 мільйона гривень. У деревообробних цехах лісогосподарських підприємств зайнято 448 працівників, при цьому виробіток на одного працюючого становив 72 тисяч гривень.
 
За інформацією прес-служби Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства, лісівники досить успішно розбудовують галузь: змонтували нові сушарки в ДП «Цуманське ЛГ» і «Городоцьке ЛГ», відремонтували контору в ДП «Ковельське ЛГ», готують до здачі в експлуатацію контори Вовчецького лісництва ДП «Маневицьке ЛГ» та Перевалівського лісництва ДП «Турійське ЛГ», капітально відремонтували спортивний та актовий зали Шацького лісового коледжу імені В. Сулька, реконструйовали ”»Музей лісу», збудували капличку і вже закінчується будівництво будинку на базі відпочинку працівників лісової галузі на озері Світязь.
 
Держлісгоспи за цей час реалізували продукції власного виробництва на 85 мільйонів гривень, зокрема 36 мільйонів гривень отримали від експорту, що становить 42%. До зведеного бюджету підприємства управління внесли 12,1 мільйона гривень, у тому числі 10 мільйонів гривень до Державного бюджету.
 
На Волині День працівників лісу святкуватимуть щонайменше десять тисяч трудівників. Для своєчасного виявлення лісових пожеж на Волині уже використовується  відеоспостереження. Поки така система діє лише у ДП «Маневицьке ЛГ», але в перспективі відеоспостереженням охоплять всі лісові масиви держлісгоспів.
 
Ще одна новинка, над якою зараз працюють волинські лісівники, – впровадження електронного обліку деревини. Є на Волині і сертифіковані ліси. До речі, сертифікацію лісів за підтримки Лісової Опікунської Радина Волині почали робити одними з перших в Україні. У лісах Волинської області  росте більше 60 видів представників флори і фауни, занесених до Червоної книги України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus