USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

На Волині мало знають про хвороби очей

6 Жовтня 2009 13:41
Волиняни мало поінформовані про небезпечні хвороби очей, а також часто запізно звертаються до лікаря. На думку головного позаштатного спеціаліста з офтальмології управління охорони здоров’я Волинської ОДА, завідувача відділення офтальмології Волинської обласної лікарні Ігоря Лагошняка, таких людей серед пацієнтів офтальмологів – близько половини. Про це сьогодні, 6 жовтня інформує репортер «Волинських Новин».
«Люди мають мало інформації. А можливо, так ставляться до свого здоров’я. Відсотків 50 точно пізно звертаються до лікаря», - розповів пан Лагошняк сьогодні на прес-конференції. Разом з тим він наголосив, що цю категорію «несвідомих хворих» виявляють, яку правило, під час професійних оглядів.
За словами пана Лагошняка, на Волині зараз проводять усі основні види оперативних втручань на органі зору. На першому місці - операції з приводу катаракти, на другому - оперування глаукоми. Третє місце  посідають оперативні втручання з приводу травм на органі зору.
Окрім того, за словами завідувача, для офтальмологічного відділення обллікарні заплановано придбання нової апаратури, що дасть можливість зменшити ліжко-день, відтак спричинить значний економічний ефект. «Такі хворі будуть знаходитися в стаціонарі не довше як 1-2 дні. Фактично оперативні втручання перетворюються в амбулаторні операції», - спрогнозував він.
Довідково
На Волині працює 91 офтальмолог. За рік офтальмологи на профоглядах, у поліклініках приймають 332 тисячі людей, що становить фактично третину населення області. Діє 4 стаціонари: Волинська обласна клінічна лікарня, дитяча лікарня, Ковельська центральна районна лікарня і Нововолинська міська лікарня, де за рік лікується понад 6 тисяч пацієнтів, яких турбують хвороби очей.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus