USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

На Волині майже 2 тисячі дітей, позбавлених батьківського піклування

18 Лютого 2009 11:09
Заступник голови облдержадміністрації Святослав Кравчук провів розширену нараду, на якій розглядали підсумки роботи щодо захисту прав дітей, профілактики дитячої бездоглядності у минулому році та завдань на 2009 рік. Про це 18 лютого повідомляють «Волинські Новини».
Як інформує сайт Волинської ОДА, у нараді брали участь заступники голів райдержадміністрацій, міських голів, начальники служб у справах дітей, начальники управлінь та відділів освіти райдержадміністрацій та міськвиконкомів.
Аналізуючи роботу служби у справах дітей, її керівник Алла Онищук, зокрема, зазначила, що впродовж року традиційно значну увагу приділяли своєчасному виявленню дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах.
За цей період провели 1698 обстежень умов проживання і утримання дітей цієї категорії. За результатами обстежень 146 дітей  вилучили із сімей, умови проживання в яких загрожували їхньому життю і здоров’ю, та влаштували до обласного притулку для дітей та закладів охорони здоров’я.
На облік взяли 596 дітей, які проживають у сім’ях, де батьки через пияцтво, наркоманію, асоціальну поведінку не забезпечують належних умов їх виховання і утримання. За результатами розгляду в судах 204 батьків позбавили батьківських прав відносно 254  дітей.
З метою профілактики дитячої безпритульності, своєчасного виявлення дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах, в області  у минулому році провели  908 рейдів «Діти вулиці», «Вокзал» та інших профілактичних заходів, під час яких виявили 660 дітей, з них 137 –  безпритульні діти і ті, які займалися бродяжництвом та жебракуванням.
149 дітей  влаштували до обласного притулку, 406 – повернули в біологічну сім’ю, 16 – до опікунів та піклувальників,  43 –  до інтернатних закладів, 46 – влаштовано до закладів охорони здоров’я. За результатами рейдів ініціювали притягнення до відповідальності 18 посадових осіб і 346  батьків.
В області створили  комунальну установу «Волинський обласний центр соціально-психологічної реабілітації дітей» на  30 місць.  З 15 січня цього року заклад розпочав прийом вихованців, зараз у центрі перебуває 11 дітей.
У минулому році працівники служб у справах дітей виявили 4 випадки  порушень їх житлових та майнових  прав. В усіх випадках права дітей на житло відновили.
В області  створили банк даних про дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, і громадян, які бажають взяти їх на виховання. На обліку служб у справах дітей області станом на 1 січня 2009 перебувало 1860 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.
1195 дітей виховувалися у сім’ях опікунів, 181 – у дитячих будинках сімейного типу та прийомних сім’ях. Зараз на обліку осіб, що бажають усиновити дітей, перебуває 45 сімей. У банку даних дітей, які мають підстави для усиновлення,  –  467.
Підбиваючи підсумки наради, заступник голови облдержадміністрації Святослав Кравчук значив, що сімейні форми виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, мають бути визначені як пріоритетні  у цьому році.
До таких питань він також відніс постійний контроль за  дотриманням житлових та майнових прав дітей, аналіз та перевірку рішень органів місцевого самоврядування щодо надання дозволів на здійснення операцій купівлі-продажу житла сім’ям, у яких виховуються діти.
Святослав Кравчук також наголосив на необхідності передбачення у місцевих бюджетах коштів для придбання та ремонту житла для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus