USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Волині майже тисяча діток з ДЦП

9 Листопада 2011 19:14
На базі санаторію «Дачний», що в Луцькому районі, відбулися громадські слухання «Забезпечення медико-соціальних реабілітаційних послуг дітям із особливими потребами та їх батькам».

Про це повідомили Відомості .

На захід були запрошені районні педіатри, дитячі неврологи лікувально-профілактичних закладів області.
Санаторій «Дачний» вибрали місцем для слухання не випадково, адже саме тут лікуються дітки з органічним ураженням нервової системи. Переважно ті, які мають дитячий церебральний параліч, а з таким діагнозом в області проживає 861 дитина.
У санаторії застосовується комплексна методика медико-соціальної реабілітації. У взаємодії працюють медичні та соціальні працівники, педагоги.
Наразі на Волині є близько 5000 сімей, де виховують дітей із особливими потребами. Аби привернути увагу до проблем таких сімей, Центр практичної психології сім’ї «Любисток» , зокрема, реалізовує проект «Жінка в сучасному суспільстві: подолання соціального виключення матерів, які виховують неповносправних дітей».
Проект спрямований насамперед на мам, адже у таких родинах саме жінки найчастіше переживають соціальну ізоляцію, замикаються у собі, втрачають можливість працювати. Їм необхідна психологічна, юридична і правова підтримка, що передбачає інформаційно-освітній напрям проекту. Також упродовж реалізації проекту випустили інформаційні бюлетені, буклети, брошура «Вибране законодавство з захисту прав дітей-інвалідів і їхніх батьків».
«Людям у кризових ситуаціях потрібна підтримка, а не жаль. Жінці варто дати можливість позитивно сприймати свою дитину, а в дитинці - відшукати те зернятко, якого не торкнулася хвороба. Адже здорова дитина – запорука щасливої родини», - підсумувала керівник центру психології Людмила Переходько.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus