USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.80 40.10
  • PLN 9.85 10.00

На Волині медзаклади акредитують, щоб не закрили?

28 Квітня 2009 16:16
Акредитація медичних закладів та установ здійснюється в цьому році по всій Україні, зокрема і на Волині. Про це у коментарі «Волинським Новинам» 27 квітня розповів заступник начальника управління охорони здоров\'я Волинської обласної державної адміністрації Іван Грицюк.
 
Посадовець розповів, що акредитація медичних закладів у державі здійснюється щонайменше раз на три роки. Ця процедура необхідна для того, щоб визначити рівень якості надання медичних послуг у медичних закладах. За словами Івана Грицюка, акредитація буде здійснюватися у всіх лікувально-профілактичних закладах Волині незалежно від їх рівня.
 
Практично весь обсяг робіт з акредитації виконує відповідна обласна комісія,. До її діяльності залучають і спеціалістів з інших регіонів України. Проте акредитацію Волинської обласної клінічної лікарні та Волинської обласної дитячої клінічної лікарні здійснюватиме комісія Міністерства охорони здоров\'я.
 
Наразі, як розповів Іван Грицюк, завершена акредитація закладів медицини у Луцькому районі. Її висновки – позитивні. Крім того, активно акредитовуються лікарні, амбулаторії, фельдшерсько-акушерські пункти тощо у Володимир-Волинському, Горохівському, Ковельському, Ківерцівському, Маневицькому, Ратнівському та Рожищенському районах.
 
Іван Грицюк припускає, що акредитацію на Волині можуть не пройти ті заклади охорони здоров\'я, де слабка матеріальна база. Зараз результати акредитації практично не несуть за собою певних наслідків. Проте у майбутньому, як припустив пан Грицюк, за відсутності сертифікату акредитації медичний заклад не отримає ліцензії на надання медпослуг.
 
Крім того, як розповів посадовець, на місцях практикується «самоакредитація» закладів охорони здоров\'я, яку здійснюють відповідальні фахівці.
 
Заступник управління охорони здоров\'я ОДА запевнив, що процедура акредитації в області завершиться цього року.
 
Довідково:
 
У Волинській області за останні роки завершено дві акредитації медичних закладів та установ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus