USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Волині на дітей припадає 87% від загальної кількості гострих кишкових інфекцій

14 Липня 2009 12:35
Від загальної суми захворюваності на гострі кишкові інфекції на волинських дітей припадає 87%. Про це під час засідання надзвичайної протиепідемічної комісії Волинської облдержадміністрації розповіла головний державний санітарний лікар краю Наталія Янко, – 14 липня інформує репортер «Волинських Новин».
 
Як наголосила пані Янко, незважаючи на відсутність у Волинській області в I півріччі 2009 року епідемічних ускладнень із гострих кишкових інфекцій, спалахів інфекційних захворювань та харчових токсикоінфекцій, ситуація із зазначених інфекцій викликає серйозну занепокоєність.
 
«Підтвердженням цього є тенденція до росту рівня захворюваності сальмонельозом на 19%, іншими гострими кишковими інфекціями, зокрема, гастроентероколітами встановленої етіології на 3%, а гастроентероколітами невстановленої етіології знаходяться на pівні минулого року. Від загальної суми захворюваності на гострі кишкові інфекції на дітей припадає 87%», – розповіла вона.
 
За інформацією головного державного санітарного лікаря Волині, у цьому році в області спостерігається зниження захворюваності на вірусний гепатит А – на 93,5%. Зниження фіксують серед всіх вікових груп населення та у всіх регіонах області. Захворюваність дітей до 14 років знизилася на 91%. Однак захворюваність на менінгококову інфекцію підвищилася на 17%, і питома вага дітей до 14 років становить 70%.
 
Кашлюк, краснуха, епідемічний паротит реєструвалися на Волині в поодиноких випадках. У 2009 році хворих на дифтерію, поліомієліт, правець, кip в області не було.
 
Захворюваність на гострі кишкові інфекції реєструється у всіх районах та містах області, проте у містах Луцьку, Нововолинську, у Володимир-Волинському, Ковельському, Ратнівському, Іваничівському, Любешівському, Камінь-Каширському, Турійському районах є найвищою.
 
«Допускаю, що негативний  вплив на рівень інфекційної захворюваності мали наслідки природної стихії в частині поліських районів області, пов’язані з буревієм та підтопленням (випало більш ніж 2,5 місячних опадів)», – наголосила Наталія Янко.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus