USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

На Волині організували туристичний похід для незрячих. ФОТО

12 Серпня 2009 15:45
Із 3 по 12 серпня на території заповідника «Шацькі озера» відбувався інтеграційний туристичний похід за участі молоді з частковою та повною втратою зору. Про це повідомляють «Волинські Новини».
За три місяці, що передували початку походу, ідея проведення табору втілилася в детально розроблене положення: був складений розклад роботи табору, план проведення походу та деталізований маршрут. І хоча в поході усього не передбачиш, і далеко не усі його учасники  – досвідчені туристи, тим не менш – відхилень від основного плану майже не було, – пише Альтернатива.  
Луцьк, Харків, Київ, Кривий Ріг, Коломия, Ужгород, Житомир, Крижопіль, Шепетівка – представники цих міст України стали учасниками походу, який був побудований з двох основних етапів – пішохідний марш узбережжям озера Світязь та життя в наметовому таборі.
Волонтерську підтримку учасникам надала ініціативна група студентської молоді, яка представляє молодіжний рух громадської організації «Фронт змін». Серед учасників походу були повністю незрячі молоді люди, які потребують спеціального супроводу. Частина мандрівників – із  частковим залишком зору, які здатні орієнтуватися самі, а частина має ступінь залишку зору, яка дозволяє, крім власної орієнтації, допомагати рухатися та орієнтуватися іншим.
Щовечора біля табірного вогнища відбувалися імпровізовані концерти та презентації – учасники походу із різних регіонів представляли пісні, жарти, страви своїх міст, областей, обмінювалися сувенірами.
Похід, ініційований молодіжною громадською організацією інвалідів із вадами зору «Генерація успішної дії», дав можливість молодим людям із повною чи частковою відсутністю зору відчути себе повноцінними членами суспільства, які здатні на активне життя на рівні із зрячими.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus