USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

На Волині освятили цілюще джерело. ВІДЕО

19 Квітня 2011 14:57
На Волині з’явилося ще одне благодатне місце: у День навколишнього середовища цілюще джерело у селі Жидичин Ківерцівського району освятили монахи місцевого монастиря.
Скільки років джерелу – ніхто не знає. Екологи переконують, що вода тут чи не найчистіша в області, тому потребує захисту, - інформує Волинська ОДТРК.
Жидичинський сільський голова Олег Данкевич каже, що живе тут від народження, і скільки себе пам’ятає, до джерела приїжджало чимало людей звідусіль.
Ідея облагородити місце виникла у місцевої влади, монахів Жидичинського монастиря та екологічної інспекції області ще кілька років тому. Але втілили її у життя лише зараз за допомогою тутешніх жителів і Держрибоохорони.
Спочатку розчистили захаращене джерело, згодом встановили хрест, аби це нагадувало людям, що місце є святим. А потім здійснили обряд освячення. Тепер, кажуть, тут – Божа благодать.
Місцева влада та екологи сподіваються, що, може, хоч таким чином навчать людей любити природу. Адже смітити у цьому місці не підніметься рука.
Найближчим часом поблизу мають поставити відповідний знак, щоб люди могли знайти джерело, а наступного року хочуть збудувати капличку.
Екологи ж планують продовжувати цю традицію і в інших куточках Волині – подібним чином облагороджувати джерела.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Exaboto Показати IP 20 Квітня 2011 08:08
"Місцева влада та екологи сподіваються, що, може, хоч таким чином навчать людей любити природу. Адже смітити у цьому місці не підніметься рука." - в нормальних людей і так не підніметься :)
Ko3bMa Показати IP 20 Квітня 2011 15:12
ідея виникла в монахів, а впорядкували мешканці)
Anti-Mafia Показати IP 20 Квітня 2011 18:44
"А наступного року збудують капличку..." Гарний PR-привід втулити ще одну церковну скарбничку. Більше 10 років за цим джерелом доглядали мої знайомі, розчищали, упорядковували за власний кошт і жодного шуму і PR-у. Нехай краще ченці розкажуть, як екскаваторами знищують історичну спадщину на місці нинішнього монастиря в Жидичині, а не шукають привід побудувати чергову церковну будівлю. Виходить без освяти і вода в джерелі не була свята, а без каплички вони і прибирати не будуть...
знаючий до Anti-Mafia Показати IP 25 Квітня 2011 11:55
А ти багато бачив скриньок у жидичинському монастирі? Є десь там одна і то не всі знають де вона є! Свічки, літературу дають безкоштовно, ніколи не допитаєшся скільки їм дати за хрестини, весілля чи похорон... Реально я більше ніде такого не бачив. Тому для чого ця дурна мова. А стосовно догляду за джерелом місцевого населення, то я був там і бачив, яке воно було "доглянуте"! Навколо бутилки, банкиі презервативи...
Андрій Показати IP 4 Січня 2022 20:22
Заїдьте гляньте як доглядають.
Андрій Показати IP 4 Січня 2022 20:32
За десять років тяжкий мур просів в глину і перетиснув водоносний шар. Води нема. Освятили.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus