USD 39.65 39.95
  • USD 39.65 39.95
  • EUR 39.83 40.20
  • PLN 9.76 9.95

На Волині перевірятимуть шкільні автобуси

7 Вересня 2009 15:45
Начальник територіального управління Головавтотрансінспекції в області Володимир Степанов розповів про майбутні перевірки усіх районних відділів освіти, зокрема водіїв та транспорту, які здійснюють перевезення дітей у рамках програми «Шкільний автобус». Про це 7 вересня йшлося під час наради, присвяченій перевезенням в області, – інформує репортер «Волинські Новини».  
 
Пан Степанов зауважив, що на минулому тижні інспекція перевірила перевізника із Рожищ, котрий опікується перевезенням школярів. Так, під час перевірки виявилося, що в ДАІ не погоджені схеми і розклад руху. Також керманич шкільного автобуса часто відхиляється від розкладу руху.
 
Занепокоєний начальник територіального управління Головавтотрансінспекції в області тим, що водію автобуса лише торік видали права на керуванням автівки категорії D, а вже у цьому році він став водієм шкільного автобуса. Проте, за словами пана Степанова, для керування таким транспортним засобом необхідний 5-річний безперервний стаж керування автобусом. Таким чином, ситуація, що склалася, «потягнула» за собою штрафні санкції. Додамо, що такі рейди Головавтотрансінспекція проводить спільно із обласною прокуратурою.
 
Начальник територіального управління Головавтотрансінспекції на Волині додав, що в області плануються рейди для перевірки перевезень школярів у шкільних автобусах. Очікується, що перевірятимуть складені списки дітей, які перевозяться, розклади, схеми та графіки руху транспортних засобів, вивчатиметься наявність лікарів та механіків, режими праці та відпочинку водіїв, ночівля, технічний стан автобусів.
 
Перевірки шкільних автобусів планується здійснити у вересні-жовтні цього року. Передовсім перевірки торкнуться тих відділів освіти, котрі уже «відзначилися» фінансовими санкціями.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus