USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Волині підприємства, що працюють з інвалідами, виявилися найбільше підготовленими до кризи

26 Лютого 2009 18:28
У 2008 році підприємства громадських організацій інвалідів добре проводили свою фінансово-господарську діяльність, про що свідчать економічні (зростання обсягів виробництва) та соціальні (зростання чисельності працівників інвалідів та їх зарплат ) показники. Про це йшлося під час Регіональної комісії з питань діяльності підприємств та організацій інвалідів у Волинській області, – 26 лютого інформує репортер «Волинських Новин».
 
Можна зробити висновок, що фінансово-господарська діяльність громадських організацій інвалідів у 2008 році була на оцінку «добре», – сказала секретар регіональної комісії комісії з питань діяльності підприємств та організацій інвалідів у Волинській області Ольга Сахнюк. За фінансовими результатами роботи прибутковими є такі підприємства громадських організацій інвалідів, як «Захар», «Зоря-плюс», «ПІК», ЦСТРІ «Енергія-І», «Поступ». Збитковим є ЛУВП УТОС – у зв’язку із тим, що у 4-му кварталі 2008 року підприємство було охоплене економічною кризою.
 
За період із 1 січня 2008 року до 1 січня 2009 року підприємство «ПІК» збільшило чисельність працюючих інвалідів із 33 до 40 чоловік, ЦСТРІ «Енергія-І» із 23 до 28 осіб. Причина зменшення чисельності інвалідів на ЛУВП УТОС ( на 5 чоловік) – не завантаженість роботою тотально сліпих у зв’язку зі скороченням замовлень по складанню кліпси та форсидо.
 
«В УТОС не приваблива ситуація із працевлаштуванням. Ми співпрацювали із «Кромберг і Шуберт», коли було задіяно 40 тотально сліпих інвалідів на виробництві кліпси. Тепер цю кліпсу будуть отримувати збірну…» – розповіла під час комісії директор ЛУВП УТОС Алла Суховершко. Проте заступник голови ОДА Василь Байцим пообіцяв посприяти із працевлаштуванням інвалідів. Він зауважив, що нещодавно «Кромберг і Шуберт» виграли новий європейський тендер і, можливо, зможуть залучити інвалідів до праці. Також рішенням комісії стало майбутнє звернення до керівництва Луцького спирто-горілчаного заводу, підприємства  «Руна» з аналогічним питанням працевлаштування неповносправних.
 
Загалом же, відзначив пан Байцим, «підприємства, які працюють з інвалідами, виявилися найбільш підготовленими до кризи». Це тому, що «вони завжди працюють в екстремальних умовах», – додала Ольга Сахнюк.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus