USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

На Волині пік захворюваності на грип буде у січні-лютому?

5 Грудня 2008 12:05
Під час прес-конференції 5 грудня волинські медики розповіли про перспективи щодо захворюваності на грип та лікування і профілактики цього захворювання на Волині, - повідомляє репортер «Волинських Новин».
Як розповів завідувач відділення Волинської обласної інфекційної лікарні Руслан Морочковський, передбачається, що підвищення рівня захворюваності на грип спостерігатиметься у січні-лютому 2009 року.
За словами пана Морочковського, варто особливу увагу приділити профілактиці. Найефективнішим засобом попередження грипу медики вважають вакцинацію. Наразі в Україні зареєстровано і дозволено для використання чотири види протигрипозної вакцини.
Як стверджує Руслан Морочковський, оскільки штами вірусу модифікуються, то кожного року потрібні нові вакцини. У 2009-му найпоширенішими виявляться такі різновиди грипу, як A/Брізбен та B/Флорида.
За словами заступника начальника управління охорони здоров’я Волинської ОДА Івана Грицюка, його управління даватиме рекомендації іншим владним структурам у період спалаху грипу утримуватись від масових заходів. Проте чи представники влади дослухуватимуться до думки медиків – «це вже інше питання», - зазначив пан Грицюк.
Він розповів, що бажано, щоб працівники галузі охорони здоров’я теж вакцинувалися від грипу, насамперед ті, хто безпосередньо контактує з хворими. Проте сам Іван Грицюк зазнався, що він особисто ще не щеплювався від цієї інфекції.
Медики стверджують, що у аптечній мережі області протигрипозні вакцини вже є. Проте щодо їх закупівлі за бюджетні кошти існує проблема через недофінансування. Щеплюватися варто завчасно, - вважають лікарі.
Як проінформувала завідувачка дитячого відділення Волинської обласної інфекційної лікарні Наталія Маркова, у дітей перебіг захворювання на грип є важчим, ніж у дорослих. Пані Маркова наголошує на тому, щоб батьки не займалися самолікуванням дітей у випадку захворювання на грип, а зверталися до дільничних педіатрів. У випадку важкого стану необхідно звертатися в обласну інфекційну лікарню, - зазначила медик.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 5 Грудня 2008 13:14
Проте сам Іван Грицюк зазнався,...:), ПРИКОЛЬНО ВИЙШЛО!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus