USD 39.35 39.65
  • USD 39.35 39.65
  • EUR 39.57 39.70
  • PLN 9.80 10.00

На Волині подорожчали ліки. Влада знає, чому

3 Листопада 2008 12:03
Протягом жовтня 2008 року в області ціна на деякі види лікарських засобів зросла майже на третину. Про це під час наради у голови Волинської обласної державної адміністрації проінформувала заступник начальника державної інспекції з контролю за цінами у Волинській області Вікторія Темчишена, – повідомляє 3 листопада репортер «Волинських Новин».
Як розповіла пані Темчишена, роздрібна ціна на окремі медикаменти в жовтні зросла в середньому до 30 відсотків. Основна причина, на думку «цінової» інспекції, – підвищення відпускних цін оптовиками, які є за межами області. Також відбулося підвищення торгових надбавок.
Під час перевірок виявлено, що рівень торгівельних надбавок на ліки та вироби медичного призначення, що підлягають держрегулюванню, не перевищує 35%, а тому порушень державної дисципліни цін немає. Проте на решту медикаментів торгівельна надбавка навіть доходить до показника 58%, – сказала Вікторія Темчишена.
За словами заступника начальника держінспекції з контролю за цінами у Волинській області, станом на 30 жовтня, за результатами моніторингу, роздрібні ціни на 57% видів медпрепаратів знизились на рівень 1 жовтня і нижче. Це відбулось завдяки зниженню торгівельних надбавок на певні ліки до 30-31 відсотка.
На думку пані Темчишеної, в облдержадміністрації варто провести відповідальним структурам зустрічі з найбільшими продавцями товарів медичного призначення в області і проаналізувати результати перевірок. Голова Волинської ОДА Микола Романюк таку пропозицію підтримав.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
месник Показати IP 3 Листопада 2008 12:34
Владці вже довели країну до безладу.Придурки доморощені. Вже не тільки лікуватися а й вмерти без грошей неможна. Дочекаєтесь, як вийду на полювання Вам всім бошки позношу. Вже тіряти нема чого

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus