USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

На Волині поширюватимуть українську адміністративну традицію та її історію

19 Листопада 2008 16:10
У приміщенні Головдержслужби України у місті Київ 18 листопада  відбулася науково-практична конференція  «Державна служба України в історичному контексті: проблеми становлення та розвитку», модератором якої виступив перший заступник Начальника Головдержслужби Володимир Ткач. Були присутні там і волиняни, – інформують «Волинські Новини».  
 
Пан Ткач нагадав, що 2008-го Україна відзначає 90-річчя державної служби. І метою цієї конференції є поширення української адміністративної традиції, створення об’єктивного уявлення про історичні особливості формування інституту державної служби на території української держави шляхом обговорення, пропозицій щодо використання кращого вітчизняного досвіду адміністрування на шляху адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу.
 
У Конференції взяли участь директор Українського науково-дослідного інституту архівної справи та документознавства Ірина Матяш, а також представники Секретаріату Кабінету Міністрів України, Апарату Верховної Ради України, представники центральних органів виконавчої влади України, органів влади АР Крим, областей, міст Києва та Севастополя, представники вищих навчальних закладів, наукових установ, представники громадських організацій, територіальних органів Головдержслужби, Центрів перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ та організацій, магістратур у галузі знань «Державне управління».
 
Зокрема, участь взяли заступник голови-керівник апарату облдержадміністрації Віталій Максим’як, керуючий справами виконавчого апарату обласної ради Андрій Киричук, начальник Управління державної служби Головдержслужби України у Волинській області Валентин Малиновський, директор обласного центру перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій Тетяна Литвиненко.
 
За результатами конференції Головдержслужбі України, Міністерству освіти і науки України та Національній академії державного управління при Президентові України рекомендовано продовжити імплементацію європейських підходів до розвитку та реформування державної служби. Також Головдержслужба України має звернутися до Секретаріату Президента України, Кабінету Міністрів України та Верховної Ради України з проханням щодо прискорення прийняття законопроекту «Про державну службу», а спільно з Міністерством освіти і науки України продовжити роботу щодо підготовки магістрів за спеціальністю «Державна служба» в галузі знань «Державне  управління» шляхом поступового відкриття магістратур державної служби в усіх регіонах країни.
 
Окрім того, заплановано розроблення в магістратурах галузі знань «Державне управління» навчального курсу з історії державної служби, а магістратури державної служби галузі знань «Державне управління» започаткують  для слухачів заочної та денної форм навчання курс лекцій,  присвячених 90-річчю державної служби.
 
Центрам перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ та організацій  рекомендовано включити до програм короткотермінових тематичних семінарів для державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування вивчення джерел з історії державної служби та результатів наукових досліджень, присвячених 90-річчю державної служби, а територіальним органам Головдержслужби спільно з обласними державними адміністраціями та обласними радами – організувати проведення круглих столів, семінарів, присвячених історії вітчизняної державної служби та 90-річчю української адміністративної традиції.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus