USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

На Волині представили унікальне минуле Криму

18 Травня 2009 13:59
У рамках святкування 80-річчя Волинського краєзнавчого музею, 60-річчя Колодяжненського літературно-меморіального музею Лесі Українки та 160-річчя від дня народження Олени Пчілки у Волинському обласному краєзнавчому музеї відкрили виставку «Студії із Криму. Леся Українка і Агатангел Кримський: осяяні  Сходом». Про це 18 травня інформує репортер «Волинських Новин».
За словами головного хранителя музею Наталії Пушкар, на виставці представлені оригінальні речі, котрі характеризують культуру Криму: вишиті рушники, поштові листівки, рукописні книги, зокрема Коран, та багато інших експонатів.
«Це справді є унікальні речі. Леся Україна збирала ці узори і вони їй видавалися схожими на українські. Та варто зазначити, що такий стиль вишивки скоріше подібний до полтавських мотивів, ніж до волинських», – зазначила пані Пушкар.
Як розповіла головний хранитель, виставка є результатом багаторічної плідної співпраці Музею Лесі Українки в селі Колодяжне з Меморіальним музеєм Лесі Українки у місті Ялті, відділом Ялтинського об’єднаного історико-краєзнавчого музею АР Крим.
«Леся Українка провела у Криму майже тисячу днів і ночей. Дивовижний Крим подарував їй чимало етнографічних вражень – і від зустрічей з автономним населенням, і від їхнього побуту, звичаїв, традицій атрибутів. У свою чергу Агатангел Кримський мав предка, котрий був муллою і родичем кримотатарського хана», – додала Наталія Пушкар.
Виставка експонуватиметься у Волинському краєзнавчому музеї із 18 травня до 15 червня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 18 Травня 2009 15:01
наверное, население Крыма все-таки не автономное, а автохтонное?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus