USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.70
  • PLN 9.76 9.95

На Волині річку забруднила рідина із різким запахом

15 Квітня 2013 12:10
Джерело потрапляння рідини із запахом солярки у річку Риловиця, що протікає у Володимирі-Волинському, не вдалося встановити.

Про це у телефонному коментарі «ВН» розповів Володимир-Волинський міський голова Петро Саганюк 15 квітня.

Як поінформували на сайті Волинської організації ВО «Свобода», протягом тижня з невеликої річки у Володимирі-Волинському у Західний Буг потрапляє рідина з різким запахом солярки, яка утворює на поверхні райдужні плями.

Однак, як йдеться на сайті ВО «Свобода», міська влада за цей час так і не спромоглася з’ясувати, що є причиною зазначеної проблеми, котра ризикує стати екологічним лихом.

Так, у газеті «Слово правди» за 11 квітня 2013 року у статті «Про тепло, дороги і ворон…» міському голові Володимира-Волинського Петру Саганюку задали питання щодо маслянистої плями із різким запахом солярки, яка у понеділок, 8 квітня, пливла річкою Риловицею.

Міський голова Петро Саганюк відповів, що винуватці обов’язково будуть покарані, а матеріали перевірки будуть передані до правоохоронних органів.

ВО «Свобода» повідомила, що з’ясувалося наступне: рідина із різким запахом солярки витікала із труби ливневої каналізації по вулиці Привокзальній і впадала в річку Риловицю й за станом на 14 квітня.
«Якщо за тиждень міська влада не змогла знайти звідки йде витікання рідини із запахом солярки, то ситуація може призвести до екологічного лиха. Найгірше в цій ситуації те, що річка Риловиця впадає в річку Лугу, яка несе свої води в Західний Буг, котрий протікає по території двох держав – України та Польщі», - йдеться на сайті організації.

Тож фракція ВО «Свобода» у Володимир-Волинській міській раді вимагає від мера негайно підключити до вирішення даного питання всі контролюючі органи, щоб якнайшвидше вирішити проблему і забезпечити припинення забруднення річок.

Своєю чергою, у коментарі «ВН» Петро Саганюк зазначив, що із цією проблемою стикнулися ще тиждень назад. Мовляв, інформація ВО «Свободи» щодо того, що рідина витікала ще й 14 квітня, - не підтверджується. «Це було тиждень назад», - зазначив Саганюк.

За його словами, задля вирішення питання створили й робочу комісію, до складу якої увійшли й працівники ДСНС. «Дійшли до нафтобази… Дослідити, звідки ця пляма взялася, немає. В цій, де стікає, ливневці, запах відповідний був», - розповів Саганюк про роботу групи.

Окрім того, він зазначив, що наразі пляма «розійшлася». А джерело визначити неможливо. Так, перевірили й нафтобазу, утім там, за словами Петра Саганюка, - усе нормально. «Перевіряли усі танки, які розміщені на нафтобазі. Витоку абсолютно немає. Локальне. Підтікло десь, може, від якоїсь машини… Дослідити, звідки воно йшло, на 100% не можна», - додав він.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Оксана Показати IP 15 Квітня 2013 14:54
Пляма так розійшлася. що вже з ранку біля річки стоїть пожежна машина і з труби валить солярка. Не брешіть пресі, а кореспондентів запрошуємо приїхати і на власні очі переконатися в цьому.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus