USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У Володимирі знайшли «дивні струмочки». ВІДЕО

8 Листопада 2012 15:19
Громадські активісти з Володимира-Волинського знайшли у місті несанкційовані стоки побутової води у річку Риловиця. Частина з них схована під шматками бетону чи цегли, а є й такі, які «дзюрчать у відкриту».

Про це повідомляє «Місто вечірнє».

Володимир-волинські журналісти та громадські діячі обстежили декілька міських вулиць після отримання повідомлень про несанкційовані стоки води у річку Риловиця, яка впадає у ріку Луга, що належить до басейну Західного Бугу.

Те, що вдалося побачити під час пішої прогулянки біля Риловиці в районі вулиць Грисюка, Алябушева та Яновського, вкрай здивувало їх.

Найбільше «відзначилася» вулиця Грисюка, вздовж якої тягнеться рівчак, призначений, очевидно, для зливу в Риловицю дощової води. Пройшовши вздовж нього, громадські діячі виявили понад п'ять стоків.

Деякі з них були сховані уламками цегли чи бетону, металевим люком, та більшість - виринали просто з-під землі. Тож, у річку вода потрапляє невідомо звідки.

А ось біля кладки навпроти вулиці Яновського з-під кореня дерева невідома рідина безперервним потоком ллється безпосередньо у Риловицю.

Однозначно стверджувати про походження та призначення стоків громадські діячі не взялися, але рідина, що лилася з більшості із них, за їхніми спостереженнями, мала неприємний запах та подекуди дивний неприродно білий колір.

До слова, в інтерв'ю «ВН» міський голова Володимира-Волинського Петро Саганюк розповів, що через відсутність каналізації у селищі місцевого цукрового заводу може статися міжнародний скандал. «Всі фекалії йдуть на поля фільтрації цукрового заводу, станція перекачки ‒ на території цукрового заводу, завод не працює, і сьогодні хоч випускай у Лугу. А Луга – це Західний Буг і це – міжнародний скандал», - зауважив мер.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Петро Показати IP 8 Листопада 2012 17:20
Адреси є , тепер напишіть скаргу в Державну екологічну інспекцію у Волинській області (43025, м. Луцьк, вул. С. Бандери, 20), і нехай тепер вони вирішать цю проблему і нарахують всім збитки за забруднення поверхневих водойм, а суми повірте немалі.
Петро 2 Показати IP 9 Листопада 2012 08:40
А ще, треба перевірити "струмочок", який тече у парку "Слов'янський" і впадає у р. Лугу, і куди скидає каналізаційні стоки "Пузата хата".
Igor Показати IP 13 Листопада 2012 18:44
я там рибу в дитинстві ловив...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus