USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.96

На Волині роблять операції на серці під наглядом німецьких хірургів. Відео

27 Травня 2010 15:41
Волинські кардіохірурги разом з німецькими лікарями провели спільне ушивання штучного клапана. Усе необхідне для роботи привезли закордонні колеги, оперували - українці.

Про це розповів телеканал новин «24» .

Для багатьох пацієнтів штучний клапан - це мало не єдина надія повернутися до активного життя.

«Як вже підлікували і нічого не роблю, то добре, а якщо навантаження - то не здало. Задушує, не дає ходити», - каже пацієнт Микола Мельничук, який потребує такої операції.

На першій показовій операції за роботою українського кардіохірурга пильно стежив відомий у всьому світі Кардіохірург Райнер Кьорфер. На операційному столі - 62-річний волиняни. Для пацієнта ця операція - шанс на життя.

Кардіохірург Райнер Кьорфер каже, що «пацієнти були кандидатами на раптову смерть, на важку смерть і навантаження на серцевий клапан було дуже значним в цих пацієнтів, тому ризик смерті був дуже високим. Це матиме два результати: він не буде задихатися, як раніше і буде довго жити».

Затягують люди з операцією з двох причин: байдужість до свого здоров’я і відсутність коштів. Дозволити таку операцію може собі не кожен пацієнт. Адже обійдеться вона в 45 тисяч гривень.

Головний лікар Волинської обласної клінічної лікарні Іван Сидор каже, що німецькі лікарі у лікарні демонстрували свої методики. «Операцію робили наші, але вони дають експертну оцінку і вони давали свої зауваження, підказували, яким шляхом краще зробити ту чи іншу операцію», - сказав Сидор.

Співпраця волинських та німецьких лікарів триває вже четвертий рік. Вдалося врятувати вже не одне життя. Щороку волинські лікарі роблять понад 600 операцій на серці.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus