USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

На Волині розглянули права і свободи людини в контексті сучасності. ФОТО

11 Грудня 2008 19:02
У Луцьку 10 грудня з благословення ректора Волинської Духовної Семінарії митрополита Луцького і Волинського Ніфонта розпочала роботу науково-богословська конференція «Права і свободи людини в контексті сучасності» присвячена 60-річчю прийняття Загальної декларації прав людини. Про це 11 грудня інформують «Волинські Новини».
За повідомленням прес-служби Волинської єпархії УПЦ, організатором конференції стала Волинська Духовна Семінарія спільно з Інститутом соціальних наук Волинського національного університету імені Лесі Українки. До роботи у конференції були запрошені викладачі та студенти ВНУ та ВДС. Зокрема з доповідями виступили викладачі факультетів соціології, філософії, релігієзнавства, юристи, політологи, історики, викладачі духовних навчальних закладів України.
Захід розпочався у конференц-залі головного корпусу ВНУ. З привітаннями виступили ректор цього вишу Ігор Коцан і Ректор ВДС митрополит Луцький і Волинський Ніфонт. Після цього владика зачитав першу доповідь на тему «Проблема людини ХХІ сторіччя». У ній було наголошено на тому, що лише християнська віра в контексті боговтілення може визнати людину реальною особистістю і цим окреслити сферу її істинних прав та обов’язків. «Православна христологія – це не просто пошук відповіді на питання, хто є Христос. Це – ствердження того, що людина існує, це гімн людині. А значить, є сенс говорити про її права і свободи», – наголосив він.
Під час роботи конференції розглянули питання «Права і свободи людини як запорука Незалежності України», «Право на свободу думки і самовираження», «Свобода совісті та надбання культурного розвитку».
Конференція продовжилась 11 грудня у древніх стінах Волинської Духовної Семінарії. Доповіді викладачів ВНУ і Київських духовних шкіл змогли послухати семінаристи та студенти університету, що завітали до семінарії.
Митрополит Ніфонт у заключному слові дав високу оцінку результатам конференції. «Нині в цих древніх стінах зібралися представники духовної і світської освіти. Разом ми – Волинь, і майбутнє у нас спільне. Ми повинні разом будувати нашу державу, не забуваючи, що її історичний фундамент – Православна віра», – зазначив він.  
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus