USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Волині розгорнуто виставку до Дня Соборності України та 91-ї річниці подвигу Героїв Крут

21 Січня 2009 12:59
У державному  архіві області  розгорнуто  виставки архівних документів до Дня Соборності України та  91-ї річниці подвигу Героїв Крут. Про це 21 січня повідомляють «Волинські Новини».
В експозиції першої виставки представлені Універсали Центральної Ради за 1919-1920 роки, листівки Організації Українських  Націоналістів за 1932 рік, приурочені 10-тій річниці Соборності, друковані видання, де висвітлені ці події, а також ксерокопії документів 1990-х років.
Це, зокрема, заява Коорденаційної Ради Волинської крайової організації Народного руху про дозвіл на проведення мітингу  до Дня Злуки та повідомлення про живий ланцюг, а також  фотографії і спогади волинян про ці події.
За інформацією сайту Волинської ОДА, в експозиції другої виставки представлені ксерокопії архівних документів: карта бою під Крутами та спогадийого учасників. Окремо висвітлюється вшанування волинянами  полеглих під Крутами у 1942-1943 роках.
Це повідомлення про панахиди в кафедральному соборі та церкві Чесного Хреста у Луцьку, церкві села Колки; про академії, присвячені пам’яті Героїв Крут, які проводились за сприяння  Українського допомогового комітету в селах Годомичі Маневицького, Буяни Луцького районів та містечку Рожище.
Виставку доповнили ксерокопії документів  про ці події, передані з держархівів Житомирської, Київської та Чернігівської областей. Виставки архівних документів мають змогу оглянути усі бажаючі, а діятимуть вони  до кінця лютого цього року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Колківчанка Показати IP 21 Січня 2009 15:05
Взагалі Колки - це селище міського типу, а не село!Дружіть із довідками!!!!!!!!!!!!!1

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus