USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

На Волині шукають лампочки для Днів Добросусідства

11 Серпня 2009 13:02
Головною проблемою підготовки до проведення Європейських Днів Добросусідства на кордоні Волині із Польщею може стати механізм освітлення заходу. Про це йшлося 11 серпня під час наради у заступника голови облдержадміністрації Василя Байцима з питань підготовки та проведення Європейських Днів Добросусідства, – інформує репортер «Волинських Новин».
 
Під час наради постало питання про освітлення дороги від села Кречів Іваничівського району, що на Волині, до місця проведення заходу. Окрім  того, освітлення потребують стоянки для автомобілів, доріжки та підходи до туалетів.
 
Зокрема пан Байцим зауважив, що розглядає три варіанти вирішення проблеми, проте ідеями із присутніми він не поділився. Також виявилося, що освітлення для сцени забезпечать ті, хто її встановлюватиме. Як варіант розглядалася теза про забезпечення дійства малопотужними генераторами від обленерго. А кілька ідей від присутніх представник обленерго просто відкинув.
 
Серед інших робочих моментів виявилися: забезпечення фесту бійцями МНС та двома катерами, для тих, хто випадково покупається у Західному Бузі. Планується збільшити кількість міліціянтів під час заходу. ДАІ у області покликане забезпечити двохсторонній рух.
 
Постало питання і про вживання алкоголю під час свята. Заступник волинського губернатора Василь Байцим пояснив присутнім, що захід позиціонується як безалкогольний. Проте учасники наради зауважили, що лише дрібка торгівців поїдуть на кордон, аби українська і польська молодь змогла поласувати лише прохолодними напоями та морозивом.
 
 
Пан Байцим вкотре висловив своє захоплення роботою Служби автомобільних доріг в області, адже та всерйоз зайнялася щебеневим покриттям для дороги на місці атракції та в селі Кречів Іваничівського району, що на Волині. Він додав, що гроші, котрі використовуються для проведення заходу – не із державного, обласного чи місцевого бюджетів, а спонсорські.
 
Довідково:
 
29-30 серпня на кордоні України з Європейським Союзом проводитиметься фестиваль «Кордон 835 Granica Європейські Дні Добросусідства». Організаторами заходів є Фундація духовної культури пограниччя із Любліна та МГО «Академія Української Молоді» із Львова. Заходи відбуватимуться у Кречові (Волинська область, Іваничівський район, Україна), у Крилові (Люблінське воєводство, Польща) та біля прикордонного знаку 835 на острові ріки Буг. 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus