USD 39.50 40.00
  • USD 39.50 40.00
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

На Волині створять консультаційні пункти з надання правової допомоги

17 Вересня 2013 12:49
Зараз в області діє 20 міжвідомчих координаційно-методичних рад з правової освіти населення, з них – 16 районних, 4 міських. Також при головному та територіальних управліннях юстиції області діє 20 громадських приймалень, де цього року надали півтори тисячі консультацій. Найбільше – у Любешівському та Старовижівському районах.

«Величезна кількість змін в законодавстві. Тому все треба постійно роз’яснювати. Інформаційна робота має бути системною», − зазначив під час засідання міжвідомчої координаційно-методичної ради з правової освіти населення заступник голови облдержадміністрації Олександр Курилюк.

Щоб покращити правову поінформованість населення на базі бібліотек створять дистанційні консультаційні пункти. З такою пропозицією до обласного управління юстиції звернулася громадська організація «Всеукраїнська коаліції надання правової допомоги».

«Це буде гарною альтернативою адвокатам, які «деруть» із людей гроші. Тому хочеться , щоб ця робота була живою, неформальною. Щоб громадяни мали доступну послугу. Ми працюємо для людей», − зазначив Олександр Курилюк.

Найбільше волиняни звертаються із земельних, пенсійних, юридичних і питань соціального захисту.

Також на інформаційних стендах сільських і селищних розмістять інформацію, що допоможе бути людям юридично «підкованими».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Правовик Показати IP 17 Вересня 2013 14:37
Тільки одна людина займається правовою освітою в області-це Герасимик Микола! А інші просто присмокталися до цього діла. І роблять видимість роботи.
лучанка №2 Показати IP 17 Вересня 2013 17:36
А де його знайти, того Миколу? І скільки коштує його консультація?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus