USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

На Волині створюють Громадський клуб. Не для «бла-бла-шоу»?

15 Травня 2009 10:18
Волинським громадським об’єднанням набридло, що у них «мало можливостей впливати на прийняття рішень та діяльність місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування». Тому шість об’єднань вирішили започаткувати своєрідний Громадський клуб, – повідомляють «Волинські Новини».
За повідомленням прес-служби АМоРе, у відкритому листі ініціаторів створення Громадського клубу йдеться: «Однією із причин зниження громадської активності та зменшення впливу громадських організацій на ситуацію в регіоні, на нашу думку, є відсутність консолідації в рядах громадського сектору. Чинні надструктури, у вигляді різного роду спілок, рад чи інших форм об’єднань не виконують свою місію, вони неефективні. Громадські організації не бачать один одного, вони «замикаються» лише на своїй діяльності і діють в «одиночку». Натомість багато питань можна було б вирішити, чи навіть хоча б актуалізувати, завдяки консолідованій дії різних організацій».
Тому шість НДО вирішили «започаткувати діяльність Громадського клубу - своєрідного громадського майданчика для постійного спілкування, певної неформалізованої платформи завдяки якій організації зможуть обговорювати актуальні питання, планувати свою діяльність, розробляти та впроваджувати спільні ініціативи для активізації громадського руху».
Окрім того, громадські організації хочуть, аби їх представники брали участь у «у засіданнях постійних депутатських комісій, особливо під час розгляду профільних програм». 
Доцільно також розпочати «моніторинг використання публічних коштів при реалізації міських, районних й обласної програм підтримки громадських організацій та діяльності місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування з реалізації ними молодіжної, гендерної, спортивної політики та інших загальнодержавних програм», – йдеться в листі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Анонім Показати IP 15 Травня 2009 10:35
Ви мене вибачте, шановні представники НУО, але ці слова вже лунають років десять. Питаня у іншому - хто хоче, той працює і йому не треба різноманітних клубів, майданчиків, обговорень, а хто не хоче - той регулярно пише звернення .
Анонім Показати IP 15 Травня 2009 10:59
Аноніму: Це хто відгук написав? Представник НУО? А яка то така організація "працює" і не бачить реальних проблем? Цікаво, що то за робота така: тихенько собі працювати? Можетоназиваєтьсявідмиванням коштів політичних партій чи бізнес-структур? То "працюйте" собі! Ніхто ж не змушує долучатися..
Анонім Показати IP 15 Травня 2009 11:47
Просто читаю про вашу діяльність в новинах - таких піарних "Громадських клубів" уже було багато... ;))) А Громадська асамблея, ЦГМОВ "Наша справа" і т.д.(самі перерахуйте, краще знаєте) створювалися для чого? Цього недостатньо - треба ще Громадський клуб ;)))
Анонім Показати IP 15 Травня 2009 12:09
Так що питання щодо відмивання коштів партійних, державних та донорських структур задайте самі собі, "великі" представники третього сектору?
Анонім Показати IP 15 Травня 2009 12:32
Аноніму: тож уся проблема в тому, що створювалися ці об"єднання під шумок політичних вітрів!!! Цього і слід було чекати! А Громадський клуб - не організація, а форма роботи (наприклад, як прес-конференція чи "круглий стіл"). Для того, щоб це розуміти, потрібно працювати в "третьому секторі". Якщо Ви - не представник НУО - закономірно, зрозуміти це важко (так само, як і знати кулуарні справи громадського сектору). Але то не Ваша біда. Іправда, що громадські оргаізації себе дискредитують. Але які? Та ж ті, що створені політиками чи олігархами...
Анонім Показати IP 15 Травня 2009 13:06
О, вже бла-бла почалось ;))) Напевно, така мотивація була у всіх попередніх проектах... Вони погані, а ми не такі, ми хороші ;)))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus