USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

У Західній Україні почали оселятися італійці

22 Вересня 2013 10:02
В останнє десятиліття італійці відкривають для себе Україну і охоче приїжджають сюди з різних обставин.
У Західній Україні зростає італійська діаспора: заробітчанки повертаються додому, але не одні, а з італійськими чоловіками. Слідом за своїми співвітчизниками міняють Апенніни на Карпати й інші італійці, які шукають нові ніші для бізнесу, а заодно - українських дружин, пише журнал Кореспондент.

Видання констатує, що в останнє десятиліття італійці відкривають для себе Україну і охоче приїжджають сюди з різних обставин. Однак для того, щоб залишитися тут на постійне місцепроживання, у них повинні бути вагомі аргументи - констатує Олена Малиновська, радник Національного інституту стратегічних досліджень. Це можуть бути якісь матеріальні або бізнес-переваги, сімейні обставини - наприклад діти або батьки української дружини, які потребують підтримки.

Італійські чоловіки показують себе вірними і турботливими чоловіками, зазначає 45-річна мешканка Луцька Анастасія Стеценко, яка, їдучи десять років тому на заробітки до Італії, не підозрювала, що повернеться звідти не одна, а з чоловіком-італійцем, порівнюючи свого нинішнього чоловіка з колишнім чоловіком-українцем, причому не на користь останнього.

"Мій чоловік-італієць на мене ніколи не підвищує голос", - з гордістю говорить вона. Їй особливо подобається те, що, поки Анастасія на роботі, Джузеппе порається біля плити або на городі.

Майже те ж говорить про чоловіка 37-річна мешканка Чернівців Надія Пінденелло, яка два роки тому теж вийшла заміж за італійця, до того ж українка зізнається, що її Рокко буквально зробив її життя яскравішим. Під його впливом вона повністю змінила свій гардероб - з нього зникли улюблені нею раніше сірі та темні тони. Пінденелло почала стежити за модою і перестала економити на якісних речах.

Італійці, зі свого боку, вчаться іншому мистецтву - жити в Україні. Найбільше проблем у них виникає з вивченням мови. Пінденелло досі може лише говорити по-російськи, але ні читати, ні писати ні по-російськи, ні по-українськи не вміє.

І все ж Рокко і його співвітчизники почувають себе в Україні комфортно: у Чернівцях чимало українців, які працювали в Італії і володіють мовою. Наприклад, у Джемі є офіціант, який кілька років прожив на Сицилії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 13
Гость Показати IP 22 Вересня 2013 11:12
нам тільки цих ци ган не хватало.
Корінний лучанин до Гость Показати IP 22 Вересня 2013 12:26
А вони в Італії кажуть: нам ще тільки українців не вистачало. Через великий наплив заробітчан-українок і заробітки менші стали, бо є кого вибирати, комусь можна значно не доплачувати. Мені розповідали про ці історії ті хто в Італії на заробітках. Але цікаво одне, якби тяжко не було там, назад в Україну мало хто хоче повертатись. Кажуть- це зовсім інший СВІТ і Україні ще до нього ДАЛЕКО! ТАМ ВСЕ ЗРОБЛЕНО ДЛЯ ЛЮДЕЙ ! УНАС ПРАВЛЯТЬ БАЛ БАНДЮКИ!!!
NANO Показати IP 22 Вересня 2013 11:45
Те саме вони мабуть говорять про твоїх родичів які там заробляють
Читач Показати IP 22 Вересня 2013 12:57
Добре там де нас нема! А що Джузеппе на роботу не ходить, що на городі або біля плити стоїть? Живуть тільки на те що дружина працює чи отримує пенсію з Італії? Це напевно треба мати щастя вийти за таких заміж. Бо я чула що італійці ревниві всі та дуже темперамантні і ще не дуже хочуть італійські чоловіки працювати.
zbbas Показати IP 22 Вересня 2013 13:08
Нормальні італійці працьовиті і одружені, знаю бо неодноразово бував там. А такі шлюби це угода. Жінки шукають можливість легалізуватись в Італії і погоджуються на любий варіант навіть неробу утримувати. А що сюди переїзджають то швидше за все не вигоріло і привезла "причеп" додому
МО до zbbas Показати IP 22 Вересня 2013 15:32
Не такi вже нашi жiнки дурнi, щоб iтал1йських мужикiв утримувати.А те що iх жiнки в саду i на городi не працюють - це правда, до землi вони не торкаються.Та i готувати не люблять, всi на дiетi сидять. От мужики i готують iсти самi. Правда часи i тут помiнялись, зараз iталiйки i прибирають, i бадантами працюють. Знайти роботу дуже важко,а якщо утримуеш тут пенсiю- це дiйсно велика удача.
иван Показати IP 22 Вересня 2013 14:11
це все мариво добре де нас нема : але е вже немарево бо украинци вже по всьому свиту и вже давно стали циганами -а бордели европи заповнени украинками як шпроти в банци : а приезжают назад то вже никому и там непотрибни -хто розумный в цей хлив повернеться де одни злодии и пияки
Лучанка Показати IP 22 Вересня 2013 14:33
Ой Іван, ти прави стопроцентно.Наші укаїнці вже зуже стали циганів. бо аталійки не йдуть дупи підтирати- це їм принизливо. А наші вже давно переступили через себе.І гордяться тим, що дупи труть. Нема там ніякого добра, всі прибрехують,бо там живуть.Знімають квартири чи ж вони там на житло зароблять, чи куплять? З таким успіхом і тут можуть знімати.Ми ніхто і туту і там.За то одні багатіють, а ми нищієм.Головне, що нічого змінити не можемо.А тому, що тільки за себе, якби були всі разом, змінили б наше злиденне життя.
МО до Лучанка Показати IP 22 Вересня 2013 15:06
Краще пiдтирати дупу в Iталii за 1000 евро, нiж в Украiнi за 1000 гривень.
Богдан до МО Показати IP 22 Вересня 2013 15:56
Краще дупи взагалі не підтирати!
иван до Богдан Показати IP 22 Вересня 2013 17:48
МО то твои справи але не дихай хлоркою
МО до иван Показати IP 23 Вересня 2013 15:04
Всi ви такi розумнi i тiльки крутими менеджерами працюете. А санiтарок, прибиральниць,доглядальниць в Украiнi вже нема? Чи багато вони отримують за свою роботу? А хлоркою вже давно не дихають, бо е прекраснi миючi засоби.
Корінний лучанин до МО Показати IP 22 Вересня 2013 18:48
В тому й річ, що в нас в ріднесенькій Україні ЖАЛЮГІДНЕНЬКИ зарплати та пенсії! Україна по рівню життя найбідніша країна Європи! Італійці зі своїми зарплатами та пенсіями можуть наймати українок для догляду за старими батьками та домашньої роботи.Дехто з українок досить добре піднявся на цьому і не поки повертатись.ПРИКЛАДІВ можна наводити багато. Можу погодитись з ЛУЧАНКОЮ, що змінити щось в Україні зараз дуже важко. УКРАЇНА в БОРГАХ ЯК В ШОВКАХ І ВСЕ ПОКЛАДЕНО НА ПЛЕЧІ НАРОДУ! ЗРЕШТОЮ ТРЕБА ВСІМ ГУРТОМ ЗМІТАТИ цю НЕЧИСТЬ!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus