USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.20 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Жителі італійської глибинки допомогли луцькому госпіталю

4 Червня 2015 13:30
Невеличке містечко на півдні Італії Лав'яно з населенням півтори тисячі осіб зібрало гуманітарну допомогу для лучан. Загітувала італійців єдина українка в населеному пункті, лучанка Катерина Довгополюк та її чоловік Лучіано Пізеркіа.

«Ми постійно спілкуємося з дочкою, вона цікавиться, що відбувається в Україні. От ми їй і розповідаємо правду не телевізійну, а ту, яку чуємо щодня від знайомих. Після наших розмов Катя з чоловіком вирішили провести ярмарок у своєму гірському містечку. Вдалося зібрати якусь копійку. А власниця місцевої аптеки Терезія Вентрічелі передала медикаменти», - каже батько Катерини Сергій Довгополюк.

Загальна сума фармацевтичної допомоги сягнула понад 3 000 євро. Частину ліків передали в Луцький військовий госпіталь, а решту – в Луцький геріатричний пансіонат.

«У госпіталі мають вивчити італійські медикаменти, адже вони не є сертифікованими. Навіть оцінити потрібно і поставити їх на баланс. Бо всі ліки, дорожчі за 100 гривень, є підзвітні», - пояснює Довгополюк.

Також жителі Лав'яно передали лучанам дитячі речі і харчування, адже чули, що в Україні багато переселенців. Ці подарунки отримали дітлахи з Волинського обласного спеціалізованого будинку дитини.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus