USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

На Волині цінами на цукор не зловживали

27 Серпня 2009 10:00
На Волині цінами на цукор не зловживали, хіба що дехто. Про це повідомляють «Волинські Новини».
Як розповіла СіД ФМ начальник відділу досліджень і розслідувань Волинського обласного тервідділення АМКУ Ніна Столярчук, особливих порушень щодо формування ціни на цукор в області наразі не виявили.
Зі слів пані Столярчук, на сьогодні єдиний цукровий монополіст на Волині – «Гнідавський цукровий завод». Адже, як наголосила фахівець, «Горохівський цукровий завод», «Володимир-Волинський цукровий завод» та «Європа-цукор» свою продукцію, переважно вивозять на Івано-Франківщину та Київщину.
Також вона зауважила, що не зважаючи на своє монопольне становище, «Гідавський цукровий завод» законно оцінив кілограм вагового цукор у 5,42 гривні, а фасованого – у 6,04 гривні. Ці ціни попередньо задекларовані в Держінспекції контролю за цінами на Волині.
Відтак, якщо врахувати, що відповідно до розпорядження ВОДА, торговці можуть максимум встановлювати 15% торговельну надбавку, обґрунтована ціна кілограма цукру на Волині має бути вагового – 6,23 гривні, фасованого – 6,95 гривні і не більше.
Антимонопольники встановили, що в більшості торговельних мережах, супермаркетах та на ринках області ціни вписуються у вищезгадану суму. Хоча в окремих випадках ціна цукру у невеличких магазинчиках перестрибувала позначку 7 гривень.
Як наголосила пані Столярчук, значною мірою таку позитивну ситуацію на Волині забезпечили значні об’єми солодкого піску, які отримала область із Держрезерву та Аграрного фонду. На наших ринках можна знайти цукор за ціною від 3,50 гривні до 6,50 гривні.
До речі, торговців цукром на Волині перевіряють і далі, а виявлені порушення розслідують. Антимонопольники намагаються простежити шлях дорогого цукру від виробника до покупця та знайти ахіллесову п’яту в цьому ланцюжку. Хоча, на переконання фахівця, значною мірою на здорожчання цукру впливає невтішна ситуація в цукровій галузі та велика кількість посередників.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus