USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

На Волині цьогоріч вилучено майже тисячу одиниць лову риби

23 Червня 2009 15:16
У нерестовий період 2009 року працівниками Держаної екологічної інспекції в області, спільно з працівниками служби державної охорони Шацького Національного Природного Парку, Національного Природного Парку «Прип’ять – Стохід», а також із громадськими інспекторами Головного державного управління охорони, використання і відтворення водних живих ресурсів та регулювання рибальства в області проведено 55 спільних рейдів по дотриманню вимог природоохоронного законодавства в галузі охорони риби та інших живих ресурсів на рибогосподарських водних об’єктах області. Про це 23 червня інформують «Волинські Новини»».
 
Як повідомили у Держекоінспекції в області, вилучено 933 одиниць лову (сіток, неводів, ятерів). По виявлених порушеннях складено 98 протоколів. У трьох випадках матеріали передані до суду.
 
Більшість виявлених порушень вимог природоохоронного законодавства є фактом незаконного добування об’єктів тваринного світу на природних водоймах річок: Стир, Горинь, Стохід, Турія, водосховища «Хріники», озера Світязь.
 
Довідково:
 
Волинська область багата на поверхневі води: ріки, озера, ставки. Серед західних областей України Волинська область має найбільшу кількість озер – 218 штук. Площа дзеркала води в озерах області становить 13 678 га ємкістю 556 мільйонів м3. У Волинській області в експлуатації перебуває 12 водосховищ ємністю більш ніж 1 мільйон м3. Площа дзеркала води у водосховищах становить 2052,1 га з повною сумарною ємкістю 38,8 мільйона м3. Запаси поверхневих вод області достатні для їх використання на різні потреби.
 
Природний рибогосподарський фонд Волинської області  складається з 218 озер загальною площею 14,3 тисячі га і 130 малих і середніх річок загальною протяжністю 3,2 тисячі км, де мешкають 34 види риб. Екологічний стан водойм для ведення рибальства та рибництва задовільний і має сприятливі умови для природного відтворення рибних ресурсів.
 
Наразі більшість озер та річок області перебувають у загальному користуванні, промислом охоплено незначна частина водойм. Ннадано 571 об’єкт в користування юридичним та фізичним особам для риборозведення та рибництва.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus