USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

На Волині у серпні боротимуться із «патологічним кордоном»

19 Серпня 2009 14:10
На Волині 29-30 серпня 2009 року на руслі річки Буг вперше відбудуться Європейські Дні Добросусідства. На прикордонних територіях України та Польщі спеціально для цієї події спорудять мости. Захід має значення та роль символу поєднання братерства двох народів, покликаний зруйнувати «патологічний кордон» між країнами. Про це йшлося під час прес-конференції, приуроченій до заходу, – інформує 19 серпня репортер «Волинських Новин».
«З обох сторін є велике зацікавлення щодо участі у заході, люди хочуть бачити кордон відкритим», – сказав голова Фонду культури пограниччя Стефан Батрух. За його словами, потрібно долати бар’єри, аби кордон колись не став стіною. «Патологію на кордоні має розвіяти громадськість», – висловився він. Координатор Європейських Днів Добросусідства в Україні Олена Яремко додає, що й нині багато людей не вірять, що можна просто так приїхати і побувати на заході.
«Добросусідство, музика, люди є понад кордоном», – зазначила вона. За словами організаторки, участь у фестивалі є безкоштовною.
Громадяни України, які не мають закордонних паспортів чи віз можуть взяти участь у низці заходів на території України. Для цього необхідно мати з собою посвідчення особи (український чи закордонний паспорт для повнолітніх та свідоцтво про народження для неповнолітніх).
«Усі бажаючі, які хочуть взяти участь по обидві сторони кордону повинні оформити візу для можливого переходу на територію Польщі. Окрім того, можна взяти із собою ліхтарик, спальник, намет і, звичайно ж, хороший настрій», – розповіла Олена Яремко.
Довідково:
У програмі фестивалю: Форум транскордонної співпраці, Екуменічна молитва за участю ієрархів та духовенства Польщі та України, Транскордонний ярмарок, футбольний матч, інтеграційні та спортивні заходи, ярмарок ремесел, «Єврореспубліка», виступи польських та українських колективів.
Однією з родзинок свята буде вручення нагороди Капітули польсько-українського поєднання цьогорічним її лауреатам. Кульмінацією Днів Добросусідства стане «Кордон 835», хед-лайнером концерту є український гурт «Друга Ріка». Також виступатимуть гурти «Екібана», «Аут Край», «Оратанія». Детальнішу інформацію щодо доїзду, проживання, програми можете дізнатися на сайті www.kordony.net.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus