USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

На Волині в банди вилучили зброю і фальшиву валюту

19 Жовтня 2011 09:48
Правоохоронні органи викрили злочинну групу, яка займалася збутом фальшивої валюти.
Про це повідомляє інтернет-видання « Волинська правда ».
У вересні цьогоріч у поле зору рівненських співробітників Управління боротьби з організованою злочинністю потрапили особи, які на території Рівненської області збували наркотики та фальшиві Євро. Крім того, усі вони були оброєні, а відтак особливо небезпечні. Вміло спланована керівництвом УМВС операція пройшла блискавично, – повідомили в УМВСУ у Рівненській області.
Правоохоронці під час відпрацювання з’ясували, що ці особи причетні не лише до збуту наркотиків, а й займаються реалізацією підроблених грошових знаків Євро, які з території Волині потрапляли на реалізацію у Київ, Донецьку та Дніпропетровську області.
Перед співробітниками УБОЗу постало нелегке завдання, аби викрити зловмисників і встановити інших осіб, причетних до виготовлення та збуту фальшивих грошей, які максимально убезпечували свою незаконну діяльність.
«За результатом проведеної роботи з обігу було вилучено одну тисячу 600 Євро (купюри номіналом по 200), – повідомив начальник УБОЗ УМВС в Рівненській області майор міліції Роман Мицак. – При їх огляді та дослідженні встановлено, що ці купюри є високоякісною підробкою, які без особливих проблем можна збути на стихійних валютних ринках чи навіть у пунктах обміну валют».
За результатом проведеної закупки вдалось зафіксувати дотепер невідомих учасників групи, а згодом встановити й основних дійових осіб, задіяних в збуті як фальшивої валюти, так і психотропних речовин.
Наступним кроком на шляху до затримання злочинної групи стало замовлення на придбання партії підроблених Євро на суму 20 тисяч у співвідношенні 2:1 щодо дійсних грошових знаків (тобто, за 100 підроблених Євро необхідно сплатити 50 справжніх Євро, або у гривневому еквіваленті за діючим на момент продажу курсом).
Достовірно знаючи, що члени групи озброєні, керівництвом УБОЗ перед проведенням силового затримання фігурантів було проведено детальний інструктаж із дотримання заходів особистої безпеки задіяного особового складу.
В обумовлений час особа прибула разом з особистим, озброєним травматичною зброєю, охоронцем. Сам зловмисник мав як травматичну, так і малокаліберну вогнепальну зброю (карабін з оптичним прицілом).
Як повідомив Роман Мицак, у ході проведеної оперативної закупки співробітником УБОЗу було передано аванс у сумі 100 тисяч гривень та отримано взамін 20 тисяч підроблених Євро. Передача решти коштів (20 тис. грн.) слугувала сигналом до початку силового затримання зловмисників.
Одразу після затримання на місце події прибула слідчо-оперативна група з працівниками НДЕКЦ при УМВС, після чого було організовано та сплановано проведення санкціонованих обшуків у Луцьку спільно із працівниками волинського спецпідрозділу БОЗ. Зокрема, під час обшуків було вилучено ще майже три тисячі іноземної валюти, дві одиниці гладкоствольної мисливської зброї, оргтехніку та наркотичну сировину.
Наразі порушено кримінальну справу за частиною 2,3 статті 199 Кримінального кодексу України (Виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою збуту або збут підроблених грошей...), яка передбачає позбавлення волі на строк до десяти років.
За попередньою інформацією, підроблені кошти надійшли з країн Євросоюзу, виготовлялись вони шляхом високоякісного друку з імітуванням ступенів захисту банкнот, при цьому нумерація банкнот не повторювалась.
На даний час стосовно трьох громадян обрано міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.
Працівники спецпідрозділу БОЗ проводять інші заходи, спрямовані на встановлення, а також вилучення обладнання, за допомогою якого виготовлялись підроблені грошові знаки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus