USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

На Волині в селі на 25 хат за пенсії та пожертви зводять церкву-каплицю

2 Вересня 2008 10:00
У малесенькому селі Красноволя Ковельського району, де майже всі жителі – пенсіонери, будується Успенська церква-каплиця. Про це 2 вересня повідомляють «Волинські Новини».
Ще 1997 року в сільці Красноволя Ковельського районного деканату, де всього-на-всього 25 хат, було закладено камінь, щоб розпочати будівництво храму – одного на два села: це та Городище. Проте згодом городищани звели свою Свято-Успенську церкву. Однак, як інформує офіційний сайт Волинської єпархії УПЦ КП, красновольці від бажання спорудити дім Божий таки не відмовилися.
І ось у малесенькому селі, де майже всі жителі – пенсіонери, вже будується церква-каплиця, теж Успенська. Тож на Успіння Пресвятої Богородиці декан протоієрей Іван Бонис, настоятель священик Василь Старевич і його брат священик Степан Старевич у супроводі хору з села Мощена відправили тут Божественну Літургію, роздали духовну літературу. Отець Іван, окрім святкової проповіді, звернувся до парафіян зі словами підбадьорення, аби почату справу було завершено. Адже це непросто: за пенсії та пожертви виводити стіни хай невеликої, але повноцінної церквини.
Того дня було знову зібрано пожертви. Зокрема, засновниця парафії Марія Рибачук-Никитюк офірувала чималу суму. Тож красновольська «черідка мала» не лякається труднощів і не має наміру пасувати. За їхніми молитвами й діями храм у селі таки буде.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus