USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

На Волині від утоплення врятували 9-річного хлопчика

22 Червня 2009 16:27

Нещодавно у селищі Ратне  вдруге народився на світ 9-річний хлопчик. Третьокласника Павлика, який тонув,  рятували з річки Прип’ять, як кажуть,  усім миром, – 22 червня інформують «Волинські Новини».
 
Як повідомили у центрі пропаганди ГУМНС України у Волинській області, спочатку  троє підлітків, які опинились поруч, по черзі пірнали з невеличкого моста у воду. Їм вдалося витягнути з водойми малого потопельника, але надати першу медичну допомогу ні рятівник, ні його друзі не змогли.
 
На щастя, неподалік опинилися працівники «Укртелекому». Саме вони й надали потопельнику кваліфіковану долікарську допомогу. Як зауважив лікар-анестезіолог Ратнівської центральної районної лікарні Микола Маковець, саме завдяки вчасній допомозі Павлик залишився живим. І саме це врятувало життя Павлику.
 
На щастя, у цій історії хороший фінал. Уже за два дні хлопчик був переведений із реанімації у педіатричне відділення, а нині його життю нічого не загрожує. Але, як наголошують рятувальники, залишається відкритим питання, чому діти йдуть купатися без дозволу та нагляду дорослих. Ця проблема є, на жаль, актуальною. Адже під час літніх канікул діти потрапляють у складні та небезпечні для життя ситуації через незнання і нехтування елементарних правил безпеки.
 
Довідково:
 
З початку літа не проходить доби, щоб сумна статистика не поповнилася новими жертвами. Щодня до МНС надходять повідомлення або про надання допомоги людині на воді, або про загиблих. На Волині кількість останніх із початку року сягнула 14. Серед загиблих – одна дитина.
 
Головне управління МНС просить батьків не залишати дітей без нагляд і дбайте про їхню безпеку, дотримуючись правил безпечної поведінки в побуті. «Виховуйте у дітей навички культури безпечної поведінки, демонструючи на власному прикладі обережність у поводженні з вогнем, газом, водою, побутовою хімією, ліками. Знайдіть декілька хвилин на відверту розмову з дітьми про це. Пам'ятайте, що вимірюватимуться ці хвилини ціною життя. А щоб неждана мить не стала початком великої  біди – потрібно давати дітям чіткі рекомендації, як діяти в тій чи іншій ситуації.
Пам'ятайте, що життя наших дітей залежить тільки від нас самих!» – вкотре просять рятувальники.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus