USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.94

На Волині відкрився інтернет-майданчик для журналістів-«сторожових псів»

24 Вересня 2009 13:31
Перший в регіоні «інтернет-майданчик» для взаємодії громадських організації та ЗМІ презентували сьогодні у Луцьку. «Громадський портал Волині» - так називається сайт, що має допомогти порозумітися «третьому сектору» і мас-медіа. Сайт презентували сьогодні під час дискусійного «круглого столу» на тему «Громадські організації очима ЗМІ – ЗМІ очима громадських організацій». Про це інформує репортер «Волинських Новин».
Каталоги місцевих ЗМІ, власкорів та громадських організацій, розміщені на сайті, мають допомогти у комунікаціях між ними. Такі розділи як «Права людини» і «Запитай у фахівця» мають доносити корисну інформацію до читача, – розповіла координатор Волинського прес-клубу Богдана Стельмах.
На сайті є також рубрики  «Watchdog-журналістика» та «Громадянська журналістика». «Watchdog-журналістика» (від англ. «сторожовий пес») – це журналістика, яка завжди на сторожі, це розслідувальна журналістика. «Громадянська журналістика» – це матеріали активних громадян, які не є фаховими журналістами, але хочуть і можуть написати про певну проблему, привернути до неї увагу» - пояснюється на сайті.
Сайт покликаний допомогти вирішити проблему взаєморозуміння між ГРО та ЗМІ та стати «майданчиком» для обміну думками – наголосила пані Стельмах. Адже присутні представники «третього сектору» нарікали на те, що інколи журналісти некоректно висвітлюють їх діяльність, або ж інколи взагалі відмовляються писати про їх заходи.
Натомість представники мас-медіа зазначали, що інформація, яка надходить від ГО, не завжди достатньо професійно підготовлена, тому не годиться до публікації. Репортер інтернет-видання «Волинська правда» Назар Вальчук зазначив, що іншою проблемою є слабка комунікація. «Я дуже рідко отримую на власну «електронку» повідомлення про заходи від громадських організацій» - зазначив він.
Присутні та «круглому столі» зійшлися на думці, що проблемою ГО є їх непрофесіоналізм і очевидне «грантоїдство» окремихз них, а проблемою ЗМІ – не завжди достатнє розуміння некомерційного характеру діяльності громадського сектору. «В усьому світі громадський сектор вирішує соціально важливі проблеми, і ні в кого не виникає сумніву, що журналісти про це повинні писати безкоштовно» - сказала Богдана Стельмах. Хоча водночас додала, що на Волині бракує справді дієвих громадських організацій.
Сайт «Громадський портал Волині» створений в рамках проекту «Громадські організації та ЗМІ Волині: механізми ефективної взаємодії». Його реалізовує Волинський прес-клуб спільно з Асоціацією захисту прав молоді Волині за підтримки міжнародного фонду «Відродження». В рамках цього проекту планується також проведення низки тренінгів – як для представників ГО, так і для мас-медіа. Богдана Стельмах повідомила, що один з тренінгів читатиме відомий в Україні піар-фахівець Андрій Куліш.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 24 Вересня 2009 14:35
якщо підтримка проекту (сайту)від фонду "Відродження" (Сорос) - то хто ж тобі грантоїд? :) тримайте злодія - закричав злодій :)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus