USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

На Волині вкрали електродротів на 50 тисяч

18 Січня 2013 16:39
Найчастіше дроти з повітряних ліній електромереж на Волині у 2012-ому році крали у Маневицькому районі.

Про це повідомив директор компанії «Волинські магістральні електричні мережі» Петро Юрчук під час наради з питань збереження майнового комплексу інфраструктури електропостачання області 17-ого січня.

За словами Юрченка, протягом 2012-ого року у Волинській області скоїли 6 крадіжок майна з повітряних ліній електромереж. Так, злочини скоїли у трьох селах Маневицького району у селі Гаразджа Луцького району та у селі Соснина Іваничівського району Волинської області.

Він також зазначив, що вкрадене майно оцінюється у приблизно 50 тисяч гривень, а загальна сума збитків становить 71,6 тисячі гривень.

Основною причиною цих злочинів Юрчук назвав те, що правопорушники мають, куди продати вкрадене, адже на території області є вдосталь пунктів скупки металобрухту і кольорових металів.

На це перший заступник голови Волинської ОДА Олександр Башкаленко відповів, що наразі почали робити реєстр підприємців, які займаються купівлею металобрухту на Волині. І задля попередження подібного цих бізнесменів запрошуватимуть до облдержадміністрації і спілкуватимуться із ними.

«Ми придумаємо, яким способом можна буде поставити це на контроль. Ми вже обговорювали з начальниками профільних управлінь ці питання і у березні 2013 році приймемо остаточне рішення», - зазначив Башкаленко.

Як зазначив начальник міліції громадської безпеки УМВС України у Волинській області Володимир Поліщук, міліція уже працює над вирішенням проблеми, активізувавши роботу щодо попередження вчинення крадіжок металобрухту серед населення.

Окрім того, він додав, що у цьому році міліціонери спільно із податківцями та головами сільських рад планують робити рейди.

А щодо, власне, скоєних крадіжок майна з повітряних ліній електромереж на Волині у 2012-ому році, він зазначив, що у райвідділках порушили 5 кримінальних справ, однак наразі встановити особи крадіїв не вдалося.

«Я вважаю, що це дуже актуальне питання і ми в цьому році зробимо крок, щоб подолати це. Якщо не купуватимуть, то не будуть красти», - підсумував заступник губернатора Волині.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus