USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

На Волині влітку знову будуть вибори?

5 Квітня 2009 12:00
У Верховній Раді України зареєстровано законопроекти, де йдеться про призначення виборів одного з волинських сільських голів та про звільнення одного з волинських суддів, – повідомляють 4 квітня «Волинські Новини».
 
За інформацією офіційного веб-сайту Верховної Ради України, 1 квітня був зареєстрований Проект Постанови про призначення позачергових виборів Білинського сільського голови (Білинська сільська рада Володимир-Волинського району Волинської області). Ініціаторами проекту стали народні депутати Олександр Омельченко (фракція НУНС), Сергій Подгорний та Віктор Павленко (обоє – з фракції БЮТ).
 
Як йдеться у поданні за підписом голови профільного комітету Олександра Омельченка:
 
«Комітет Верховної Ради України з питань державного будівництва та місцевого самоврядування 1 квітня 2009 року на своєму засіданні (протокол засідання № 54/28) розглянув питання щодо призначення позачергових виборів Білинського сільського голови (Білинська сільська рада Володимир-Волинського району Волинської області). Зазначене питання було порушено у зв’язку з достроковим припиненням повноважень Білинського сільського голови Базилюк Марії Ярославівни.
 
Управління апарату Верховної Ради України по зв’язках із місцевими органами влади й органами місцевого самоврядування вважає, що за результатами розгляду цього питання доцільно рекомендувати Верховній Раді України призначити позачергові вибори Білинського сільського голови.
...
Виступити на пленарному засіданні Верховної Ради України з цього питання Комітет доручив голові підкомітету з питань виборчого законодавства та об’єднань громадян, народному депутату України Подгорному С.П.»
 
Дострокові вибори Білинського сільського голови депутати пропонують призначити на неділю, 14 червня.
 
Інший нардеп – «регіонал» Сергій Ківалов 1 квітня ініціював Проект постанови про звільнення суддів. Цього дня парламентський комітет з питань правосуддя розглянув подання Вищої ради юстиції щодо звільнення низки суддів. Комітет рекомендував Верховній Раді звільнити суддів, перелічених у проекті постанови. У тексті цього документу значиться і суддя місцевого Володимир-Волинського міського суду Волинської області Віннічук Івана Григорович. Причина – «у зв\'язку з поданням заяви про відставку». З цього питання на пленарному засіданні парламенту виступатиме голова профільного комітету Сергій Ківалов.
 
Довідково:
 
15 березня у низці населених пунктів Волині відбулися призначені Верховною Радою позачергові вибори. Волиняни обирали Горохівського міського голову, Головненського селищного голову та двох сільських голів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus